Trainen met meer impact

Praktijkboek duurzame gedragsverandering bij cliënten binnen het sociaal domein

Femke Bennenbroek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Trainen met meer impact

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082846300, 196 blz., April 2018
Formaat: 24.0 (h) x 17.1 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 499 gram.

Uitgever: eDoceo Benelux BV

illustrator: Suus van den Akker

beschrijving

TRAINEN MET MEER IMPACT
Praktijkboek duurzame gedragsverandering bij cliënten in het sociaal domein

Binnen het sociaal domein worden trainingen verzorgd op een scala aan thema's: sociale vaardigheden, werk vinden en behouden, zelfsturing en zelfvertrouwen, Nederlandse taal, eenzaamheid verminderen, omgaan met geld en ga zo maar door. De impact van deze trainingen is soms heel krachtig, maar vaak ook minder en kortdurender dan gehoopt. Wie kent niet de deelnemers die blijven hangen in de "ja, maar...", of die tijdens de training heel enthousiast zijn, maar na de training weer terugvallen in het oude gedrag.

Dus hoe doe je dat nou eigenlijk? Duurzame gedragsverandering realiseren?

In dit praktijkboek licht Femke Bennenbroek vijf evidence based mechanismen toe die in combinatie met elkaar enorme impact hebben. Op de korte èn op de lange termijn. Niet alleen op het denken en doen van de deelnemers, maar ook op jouw plezier en energie als trainer! Ze gaat in op lastige situaties die je tegen kan komen als je trainingen en workshops verzorgd binnen het sociaal domein. Ze vertaalt daarbij technieken met praktische handreikingen en vooral veel herkenbare praktijkvoorbeelden.

Dit boek is dan ook geschreven voor alle professionals (en studenten in opleiding) binnen het sociaal domein die met meer impact, zelfvertrouwen en plezier trainingen en workshops willen verzorgen. Of je nu een beginnend of ervaren trainer bent: een inspirerend en onmisbaar boek!

Femke Bennenbroek is medeoprichter, adviseur en trainer bij ZINZIZ. Geïnspireerd door de SKILLS methodiek verzorgt zij sinds 2004 prikkelende trainingen voor cliënten en Train de Trainers voor professionals binnen het sociaal domein.

Een scherpe focus op het doel, het vertalen van wetenschap naar de praktijk, practice what you preach en prikkelende observaties en vragen, typeren haar manier van trainen. Een manier die ze in Train de Trainers, maar ook in haar boek terug laat komen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.