Reis naar de basis van het Bewustzijn

De betekenis van het Lichaam

Piet De Korte

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Reis naar de basis van het Bewustzijn

paperback/ gebrocheerd: € 29.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082843705, geïllustreerd, 324 blz., September 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: pietdekorteboek

redactie: Maxim Brouwer

illustrator: Christiaan Bierbooms; Renate Arkesteijn

trefwoorden: bewustzijn chi emotie evolutie filosofie hersenen kundalini lichaam meditatie religie spirituele ontwikkeling wetenschap

beschrijving

Spirituele ontwikkeling is een reis naar de evolutionair oudere delen van ons bewustzijn
Reis naar de Basis van het Bewustzijn breekt met de heersende interpretatie dat spirituele hoogtepunten als extase, eenheidsbewustzijn en compassie verwijzen naar een bovennatuurlijke geestelijke wereld. Het laat overtuigend zien dat we deze ervaringen kunnen interpreteren als uitingen van evolutionair oudere delen van ons bewustzijn - delen die samenhangen met ons lichaam, hersenstam en limbisch systeem.
Hiertoe voert de schrijver u langs verschillende, oude en nieuwe, wetenschappelijke visies op bewustzijn. Het laat onomstotelijk zien dat het reflectief bewustzijn is verankerd in emotioneel- en lichaamsbewustzijn. Deze inzichten relateert hij aan zijn persoonlijke spirituele ontwikkeling, met accenten op dromen, meditatie, Zen, Chi en Kundalini.
De getoonde raakvlakken tussen ervaring en wetenschap van bewustzijn leiden tot de kern van dit boek: “spirituele ontwikkeling is een reis naar evolutionair oudere delen van ons bewustzijn”.
Dit nieuwe inzicht heeft implicaties voor ons wereldbeeld. In plaats van rationele individualisten, ons huidige ideaal, zijn we sociale, emotionele en rationele dieren, sterk verweven met ons lichaam, elkaar en onze leefomgeving, de Aarde.
Dit boek is een aanrader voor wetenschappers en leken met belangstelling voor de evolutie van bewustzijn en geïnteresseerden in persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en religie.

Auteur
Piet de Korte (1946) was wetenschappelijk onderzoeker bij het Nederlandse Ruimteonderzoek. Depressie en verlangen voedden zijn zoektocht naar zingeving, een weg van persoonlijke ontwikkeling. De liefde voor wetenschap en spiritualiteit vormen de drijfveer om beiden te verenigen in dit boek.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.