Brandend Lijf

Hoe chronische ontsteking ons ziek maakt en jijzelf dit vuur kunt doven

Paul Clayton

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082842302, geïllustreerd, 240 blz., May 2019
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 524 gram.

Uitgever: Mem-Brein

redactie: Felix Huygen

vertaald door: Liesbeth Rijnierse

beschrijving

Brandend lijf
Hoe chronische ontsteking ons ziek maakt en jijzelf dit vuur kunt doven

Dankzij onderzoek weten we dat laaggradige chronische ontstekingen de bron vormen van bijna alle verouderingsziekten. Toch wordt deze kennis nog veel te weinig toegepast, vindt Dr. Paul Clayton. Veel artsen vertrouwen eerder op synthetische medicijnen die de symptomen bestrijden, dan op een grondigere aanpak die tot de bron gaat.
In dit boek laat Dr. Paul Clayton zien dat verkeerde voeding en een ongezonde levensstijl een onbalans veroorzaken in het lichaam, die aan de basis ligt van deze chronische ontstekingen en daarmee van alle welvaartsziekten. Maar hij toont ook aan hoe mensen hier zelf grote invloed op kunnen uitoefenen.
DEEL 1 — In het eerste deel beschrijft Clayton hoe iedereen die gezond oud wil worden in een aantal stappen voeding en levensstijl kan aanpassen om snel en effectief ontstekingen tegen te gaan.
DEEL 2 — In het tweede deel biedt hij gezondheidsprofessionals en andere geïnteresseerden een uit gebreide update van de recente weten schappelijke ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid.

DR. PAUL CLAYTON is Science Fellow bij het Institute of Food, Brain and Behaviour in Oxford. Hij is al 45 jaar geobsedeerd door de farmacologie van voeding en voedingsderivaten, maar kan nog steeds genieten van een goede maaltijd.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.