Diva

Het onthullende verhaal over hoe Amsterdamse Jetje heel Hollywood op stelten zette en een wereldberoemde filmster werd

Erik Brouwer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Diva

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082837407, geïllustreerd, 352 blz., October 2018
Formaat: 21.0 (h) x 13.6 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 477 gram.

Uitgever: Uitgeverij Bern

beschrijving

DIVA is het nooit eerder vertelde verhaal over de eerste en enige Nederlandse actrice met een ster op de Hollywood Walk of Fame.

In mei 1917 reist de 25-jarige Julie Goudeket uit Amsterdam naar Amerika om haar orthodox-Joodse vader te ontvluchten. Ze wil actrice worden. Julie doet zich voor als de mysterieuze Jetta Goudal uit Versailles en bluft zich Broadway en Hollywood binnen.
Ze wordt al snel berucht door haar geëmancipeerde houding. Desondanks wordt La Goudal een wereldberoemde filmster en collega van Greta Garbo, Rudolph Valentino, Gloria Swanson en Charlie Chaplin.

Met dit onthullende boek over de ware identiteit van Jetta Goudal krijgt Nederland haar allereerste beroemde Hollywood-actrice terug.

*****
"Op Broadway werd ze een sensatie. Niet om wat ze deed of had gedaan, maar door haar originele manier van kleden, kosmopolitische allure, creatieve Engels en zelfvertrouwen. Ze bezocht de foyers van het Algonquin Hotel op 45th Street, Manhattan of het net zo chique Plaza Hotel, vlak bij Central Park. Gracieus bewoog ze zich langs starende mannen. Vrijwel niemand wist wie ze was, iedereen wilde haar kennen. Ze was bleek als Emma Bovary en keek het grootste deel van de tijd alsof ze nooit helemaal gelukkig zou worden. Gezelschap had ze bijna nooit. Dat maakte haar nog mysterieuzer."

*****

Schrijver Erik Brouwer reisde meerdere malen naar Amerika om onderzoek naar het leven van Jetta Goudal te doen. Hij vond dagboeknotities en persoonlijke correspondentie en ontmoette mensen die Jetta Goudal nog hebben gekend. Hij deed onderzoek in archieven in Hollywood, Utah, Washington en New York en bezocht Jetta’s crypte op de chicste begraafplaats van Los Angeles.

Erik Brouwer publiceerde eerder onder meer Spartacus, De hemel is een basketbalveld, In den beginne was de bal en verhalen in de Volkskrant, NRC Handelsblad, Het Parool en Revu.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Erik Brouwer (1972) is schrijver en journalist. Hij schreef onder andere het prijswinnende boek Spartacus - De familiegeschiedenis van twee joodse olympiërs. Het boek Schaduwboksen - Nelson Mandela en de nobele kunst van de zelfverdediging werd genomineerd voor de Nico Scheepmaker Vakprijs 2013. Zijn verhaal Ernest Hemingway is een renner won in 2007 de Hard gras Prijs voor beste sportjournalistieke productie.

Brouwers journalistieke artikelen over maffia, rechtszaken en sport verschijnen in onder meer Hard Gras, NRC, De Volkskrant, Revu en De Muur.
Zijn nieuwste boek speelt zich af in Amsterdam, New York en Hollywood en heet: DIVA - Het onthullende verhaal over hoe Amsterdamse Jetje heel Hollywood op stelten zette en een wereldberoemde filmster werd.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.