In Dialoog

Relatie-kwaliteit als bron van vernieuwing. persoonlijk | professioneel | maatschappelijk

Kees Voorberg; Eelco de Geus

 
 
gebonden: € 29.90: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789082829204, geïllustreerd, 308 blz., February 2018
Formaat: 21.7 (h) x 15.4 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 577 gram.

Uitgever: Dialogos Uitgeverij

beschrijving

Wat betekent het om werkelijk in dialoog te zijn?

Heeft dat zin in een tijd, waarin polarisatie, relatieproblemen en conflict hoogtij vieren? Twee mannen laten het er niet bij zitten en gaan op zoek naar de waarde en werking van dialoog voor het persoonlijke leven, professionele samenwerking en maatschappelijke ontwikkeling. Daarbij wordt duidelijk: Dialoog is meer dan ‘een goed gesprek voeren’; het vraagt de bereidheid contact te maken, open te staan voor het anders zijn van anderen en een commitment om erbij te blijven, ook als het moeilijk wordt. Waarom zouden we dat doen? Omdat echte vernieuwing ontstaat in de relatie tussen mensen.

Kees Voorberg en Eelco de Geus initieerden de eerste opleiding voor dialoogprocesbegeleiding in Nederland, waarin kwaliteit van relatie als bron voor vernieuwing centraal staat. Dit boek vormt de weerslag van ervaringen en inzichten, die ze daarin, en in hun werk als dialoogbegeleiders hebben opgedaan.

Een boek voor wie dialogisch willen leven en werken, voor professionals die met dialogische grondbeginselen en methoden werken en voor politiek en maatschappelijk betrokkenen, die vinden dat het anders moet en willen weten hoe dat kan.

“Dit boek biedt praktische handvatten en achterliggende filosofieën. Lees het en, vooral, doe er iets mee, want dialoog maakt de wereld mooier.”
Twan van de Kerkhof, the European Leadership Platform

“Een must om te lezen voor diegenen die zich verder willen verdiepen in hoe een dialogische aanpak een belangrijke rol kan spelen o.a. in de transitie naar een duurzame samenleving.”
Feike Sijbesma, CEO Koninklijke DSM

“Dit boek over dialoog
Noodzakelijk in onze tijd
Want je leert jezelf pas kennen
Door de ogen van een ander.”
Stef Bos, singer/songwriter

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: