Bundel Raak me niet aan! en De revolutie

José Rizal

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bundel Raak me niet aan! en De revolutie

€ 45.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082827187, December 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Vrije Uitgevers, De

serienaam/reeks: Reeks Filipijnse literatuur

vertaald door: Gerard Arp

trefwoorden: filipijnen kolonialisme

beschrijving

Bundel van de twee beroemde romans van Jose Rizal:
Raak me niet aan! - Noli me tangere
en
De revolutie - El Filibusterismo

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)José Rizal (1861-1896), nationale held van de Filipijnen, heeft met zijn boeken grote invloed gehad op de onafhankelijkheidsstrijd. Vanwege zijn aanklacht tegen het kolonialisme werd hij geëxecuteerd. Twee jaar na zijn dood viel het Spaanse bewind.inhoudsopgaveBundel van de twee beroemde romans van Jose Rizal:
Raak me niet aan! - Noli me tangere
en
De revolutie - El Filibusterismo
toelichtingMet Raak me niet aan! schreef José Rizal dé grote roman van de Filipijnen. Een fel-realistische beschrijving van het leven in de Filipijnen onder de Spaanse heerschappij, in een tijd van misbruik, hebzucht, wrede onderdrukking, martelingen en executies.

In De revolutie gaat het verhaal verder, dertien jaar later. Sommige hoofdpersonen komen terug, waaronder de held Ibarra. Niet meer als de romantische, hoopvolle idealist van voorheen, maar als een cynische nihilist, uit op wraak.
Elke poging tot hervorming is gedoemd te mislukken en elk protest wordt bestraft. Maar zelfs aan het stoïcijnse geduld komt een eind ... Wanneer komt het moment dat gewelddadig verzet is gerechtvaardigd?

Een aangrijpende sociale roman, vol wrange humor. Maar ook een vurig politiek en maatschappelijk statement, over nationale identiteit, religie en fundamentele mensenrechten.
Waar Raak me niet aan! een aanklacht was tegen misstanden van de kerk op het platteland en een roep om hervormingen, is De revolutie een laatste, vreselijke waarschuwing en een oproep aan de jeugd.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.