De tweede

Over het zijn en krijgen van een tweede kind

Lynn Berger

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De tweede

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082821697, 184 blz., February 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: De Correspondent BV

beschrijving

Herinner jij je eerste keer nog? Grote kans dat je je tweede keer vergeten bent. Want voor tweede keren hebben we meestal weinig woorden.

Dat ontdekte Lynn Berger toen ze voor de tweede keer in verwachting was. Over het ouderschap en de komst van een eerste kind zijn boekenkasten volgeschreven, maar over de tweede gaat het zelden. En dat terwijl twee kinderen krijgen de norm is.

Hoe is het om een kind te krijgen wanneer je er al een hebt? Wanneer je kind een broertje of zusje krijgt, wat krijgt het dan? En wat betekent het om de tweede te zijn in een wereld die draait om winnaars en de primeur?

De tweede is een fascinerende zoektocht, gedreven door dat ene verlangen: het verlangen om het tweede kind, en de tweede keer, beter te begrijpen. Een onmisbaar boek voor iedereen die een tweede krijgt, een tweede is of er eentje kent.

Reacties:

‘Lynn Berger bewijst maar weer eens dat ze de hardste denker over de zachtste onderwerpen is.’
- Marja Pruis

'Ik zou het elke moeder of vader die een tweede (of derde of vierde) verwacht cadeau doen.'
- Nina Pierson

‘Een origineel en verrassend boek dat ontroert zonder sentimenteel te zijn.’
- Niña Weijers

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatWaarom het tweede kind zo anders is dan het eerste - de zes belangrijkste verschillen

In boeken en films gaat het altijd over de verwondering over het krijgen van een eerste kind. Maar wat als er een tweede kind bijkomt? Een herhaling van zetten? Nee, ontdekte journalist Lynn Berger, die er een boek over schreef. De zes belangrijkste verschillen volgens Berger.
recensie citaatDe eerste keer wordt niet vergeten, maar de tweede keer van wat dan ook wel. Hoe dat zit zocht Lynn Berger uit voor haar boek 'De Tweede' over het zijn en krijgen van een tweede kind. Lynn is bij ons te gast, voor het eerst.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.