Yes You Can Woman!

Hoe je omgaat met tegenslag bepaalt je succes

Lucinda Douglas

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Yes You Can Woman!

paperback/ gebrocheerd: € 19.08

ISBN: 9789082819205, February 2018
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 317 gram.

Uitgever: Lucinda Douglas

fotografie: Marleen Sahetapy-Sapulette

redactie: Richard van Bruinnessen

beschrijving

Yes You Can Woman!

Geboren tijdens de apartheid als dochter nummer zes. Ongewenst want haar moeder wilde geen kinderen meer. Wat haar redt is de gave van helderziendheid omdat zij ter wereld komt met de helm. Op haar zesde verkracht door een huisvriend die haar beloont met één cent, dagelijks mishandeld door haar vader, een buurman die zich regelmatig aan haar vergrijpt en op de vlucht voor de rellen in de straten; Lucinda leert snel hoe zij voor zichzelf moet zorgen.

Op haar 21e vertrekt zij naar Europa om haar vrijheid te vinden. Zij trouwt maar de relatie blijkt destructief en zij overweegt een hitman in te schakelen. Na de zelfmoord van de man neemt haar leven een wonderbaarlijke wending en zij ontwikkelt zich tot een internationale empowerment spreekster en coacht vrouwen naar de beste versie van zichzelf.

Het verhaal van Lucinda is een meeslepend verhaal waarin zij aantoont dat er altijd kansen zijn en dat het leven gevierd mag worden. Een must-read voor iedere vrouw die haar droom wil leven ongeacht haar verleden.


Lucinda Douglas (1970, Kaapstad) is een internationaal empowerment spreekster, auteur en life & business coach. Zij is o.a. bekend van talkshows (live en tv) en haar projecten die vrouwen stimuleren de beste versie van zichzelf te zijn. Recent werd zij genomineerd voor de Award Etnische ZakenVrouwen Ondernemersprijs. www.lucindadouglas.nl

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Lucinda Douglas (geboren in Kaapstad ten tijde van de apartheid) woont en werkt in Nederland waar ze vrouwen adviseert en inspireert om hun capaciteiten te optimaliseren. Ze leidt ELLE, een elite en innovatieve mastermind voor vrouwen.

Lucinda heeft verschillende boeken geschreven, waaronder "Sales is Sexy", “Yes You Can Woman!" (2018), “The only 21 stories you will ever need to be successful in life and business” (2018) en "Smart & Savvy Leadership" (2019).

In 2016 werd ze genomineerd voor Ethnic Business Woman of the Year en voor VIVA 400 als een van de meest inspirerende vrouwen in Nederland. Lucinda is lid van de European Advisory Board of Women in Exhibitions Network en ze is eredocent aan de meest internationale universiteit van Nederland (Wittenborg). Via de ‘bedrijfsladder’ werkte Lucinda zich een weg naar de top van het bedrijfsleven en weet als geen ander hoe ze het successpel moet spelen.

In 2018 werd Lucinda gevraagd door NPO1, Nieuws&Co om de stem van vrouwen te zijn in Nederland. Met regelmaat was zij op de radio te horen over haar thema: Empowerment van vrouwen in Nederland.

In 2019 ging zij voor het eerst het theater in met haar one woman show: “de Cheerleader” die zeer goed werd ontvangen door diverse media.
inhoudsopgaveDeel I Zuid-Afrika

Ik, Lucinda
Geboren met de helm
Uit die blou van onse hemel
Wit brood
Mijn vader. Onmacht
Televisiekijken
Een tuin vol vruchten
Eén cent
De tweeling
Sonia
Mijn moeder. Zij gelooft in mij
Situaties
Deborah
Mijn vader. Onteigening
Mijn vader. Het onrecht
Anthea
Wesley
Careless whisper. Ik ben vrouw
Goed genoeg
De rellen
Meisjes
Studeren
Nee
Excommunicatie
Engel op mijn schouder
Bye, bye Bellville


Deel II Europa

Au pair. Spring maar achterop!
Zijn op de stenen
Een soort van huwelijk
Naïeve jaren
Volwassen
Mijn stappen. Ik verdiende hem
Wow
Gratis geld
Yes I Can!


Deel III Mijn Levensinzichten

Durf te leven
1. Levenskunst
2. Vertrouwen
3. Oordeelloos door het leven
4. Bestaat discriminatie?
5. Niets
6. De mening van anderen
7. Mensen zijn wonderlijk
8. Gun een ander de aandacht
9. Geniet nu van jouw leven
10. Je hebt geen rechten
11. Breek met destructieve situaties
12. Laat het verleden waar het hoort
13. Ga grandioos falen
14. Leg jouw lat niet té hoog
15. Zaaien en oogsten
16. Omhels je beren
17. Mijn geluk
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.