Dans van de neushoornvogel

Dorrit Horsten

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082817805, geïllustreerd, 344 blz., March 2018
Formaat: 21.3 (h) x 14.5 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 491 gram.

Uitgever: Uitgeverij Magnolia

beschrijving

Dans van de neushoornvogel is een waargebeurd verhaal over de belevenissen van een Nederlandse vrouw, Dorrit. Eind 1969 reist ze naar Sarawak, haar geliefde Jan achterna, om daar als vrijwilligster ontwikkelingswerk te gaan doen in dienst van een missiebisschop. Anders dan aanvankelijk gedacht krijgt ze geen aanstelling in de kustplaats Miri, waar Jan werkt als hoofd van een ambachtsschool, maar in Marudi. Deze kleine handelsplaats ligt in het binnenland. De afstand tussen Miri en Marudi heeft gevolgen voor haar relatie met Jan.
Al levend en werkend ervaart Dorrit haar verblijf in Sarawak als een wedergeboorte: veel van wat in haar geboorteland vanzelfsprekend was, verliest die vanzelfsprekendheid. Ze wordt geconfronteerd met haar eigen (voor)oordelen, of het nu gaat om culturele verschillen of om vormen van hulpverlening. Gedreven door een combinatie van vrijheidsdrang, avontuur en idealisme laat ze zich niet door tegenslagen ontmoedigen noch door de aanvankelijk negatieve houding van sommige missionarissen.
Via de persoonlijke belevenissen van deze vrouw maakt de lezer van binnenuit kennis met een wereld waar hij normaal gesproken geen toegang toe heeft. Niet alleen met de snel verdwijnende cultuur van de inlandse bevolking in het tropisch regenwoud, maar ook met het wel en wee op een missiepost.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.