De B van Beginnen

- met schrijven

Barbara B.A. Trappenburg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De B van Beginnen

gebonden: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082811902, 164 blz., November 2019
Formaat: 20.5 (h) x 20.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 547 gram.

Uitgever: Schrijflab

trefwoorden: schrijven, schrijftips

beschrijving

Schrijven is wat ik altijd het allerleukst heb gevonden. Eerst als onderdeel van mijn werk als bureauredacteur bij televisie, en in andere banen. Later koos ik voor schrijven in opdracht. En nu is mijn belangrijkste rol het begeleiden van mensen die wat te schrijven hebben en daarin obstakels tegenkomen.

Ik zie meestal meteen hoe die obstakels aan te pakken zijn. En ook waarin iemand al bijna of helemaal op de goede weg zit, want er gaat meestal al veel goed. Hoewel die obstakels gewoonlijk veel aandacht krijgen, is het vaak een kwestie van het schip een paar graden bijsturen. Met simpele ingrepen, zo leert de praktijk. En de boel ligt weer op koers. Dat geeft vertrouwen. En dan vrolijk verder, met kleine stappen. Schrijven van de zonnige kant bezien.


Barbara Trappenburg
www.schrijflab.com
Als schrijven je niet makkelijk afgaat, ben je in deze tijd de pineut. Of je nu zelfstandig ondernemer bent of een baan hebt, van veel mensen wordt tegenwoordig gevraagd om af en toe of regelmatig iets te schrijven. Een tekstje voor op de website, een verslag over een evenement voor Facebook, een nieuw artikel op LinkedIn. Het resultaat daarvan is voor iedereen zichtbaar en online lange tijd vindbaar. En daarmee wordt dat schrijven best belangrijk. En misschien ook spannend?

De B van beginnen - met schrijven is er om schrijven makkelijker en leuker te maken. En om met vertrouwen aan de slag te gaan, in plaats van met bezorgdheid, angst of stress. Een boek met 295 onderwerpen die jou met z’n allen helpen om makkelijker (betere teksten) te schrijven.

Een naslagwerk zonder strenge regels, waarin ik jou laat zien wat zich voor mij heeft bewezen bij het schrijven van non-fictieteksten. Met veel voorbeelden, praktische oplossingen en simpele stappen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Barbara Trappenburg (1966) studeerde Algemene Letteren (Communicatie) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze werkte daarna lange tijd voor televisie, onder andere als bureauredacteur. Sinds 2009 is ze zelfstandig als tekstschrijver/contentmaker. Nu is haar belangrijkste rol het begeleiden van mensen die blogs, artikelen of een boek willen schrijven en daar problemen bij ondervinden. Zij ziet meestal hoe die problemen eenvoudig op te lossen zijn. Het doel van haar bedrijf, Schrijflab, is om schrijven makkelijker en leuker te maken.inhoudsopgaveInhoudsopgave

Inleiding
Begin met een goed gevoel
Begin met de inhoud
Begin met een systeem
A van Aandacht
B van Balans
C van Cases
D van D’s en t’s
E van Eenheid
F van Fasen
G van Gedateerd
H van Hardop lezen
I van Ideeëngenerator
J van Jargon
K van Kaizen
L van Lange tekst
M van Makkelijk schrijven
N van Nadruk
O van Oefenen
P van Parkeren
Q van Quiz
R van Ratio
S van Saai
T van Taal van de doelgroep
U van U
V van Valkuilen
W van 5 W’s
Z van Zin (maken)
Hoe kan ik sneller schrijven?
Ik zit vast, wat nu?
Hoe haal ik mijn deadline?
Hoe kan ik mijn tekst verbeteren en aantrekkelijker maken?
Hoe laat ik meer van mezelf zien?
Index
Boekenlijst
toelichtingDe B van beginnen - met schrijven is een naslagwerk met 295 lemma’s die met z’n allen helpen om makkelijker (betere teksten) te schrijven.

De B van beginnen - met schrijven is een boek zonder strenge regels, waarin schrijfcoach Barbara Trappenburg laat zien wat zich voor haar heeft bewezen bij het schrijven van non-fictieteksten. Met veel voorbeelden, praktische oplossingen en simpele stappen. Om met vertrouwen aan de slag te gaan, in plaats van met bezorgdheid, angst of stress.

Voor wie?
De B van beginnen - met schrijven is bedoeld voor mensen die non-fictieteksten schrijven (blogs, artikelen, webteksten, boek). Het is primair gericht op zelfstandig ondernemers, secundair op mensen met een baan. Voor mensen die hun gezond verstand gebruiken, maar ook weleens denken: hoe pak ik dat nou handig aan?

Titel
Waarom De B van beginnen - met schrijven? Uit het lemma Begin met het leukste: ‘Elke keer dat je verdergaat met schrijven is er een beginmoment dat aanleiding kan geven voor twijfels, uitstelgedrag, het oud papier wegbrengen of wat maar belangrijker lijkt.’ Beginnen met schrijven is niet alleen starten met een blanco document voor je, met niets op papier. Elke keer is er iets te overwinnen. Dit boek helpt daarbij.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.