Gouden graal of reddingsboei

Contentmarketing op de redactievloer: Innovatie, verdienmodellen en datagedreven werken in de media

Alex Beishuizen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gouden graal of reddingsboei

paperback/ gebrocheerd: € 22.25: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082809114, geïllustreerd, 116 blz., February 2018
Formaat: 24.3 (h) x 17.3 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 319 gram.

Uitgever: Passionned Publishers

beschrijving

Daar waar de meeste sectoren de vruchten plukken van de economische groei in de laatste jaren van het tweede decennium, blijft de mediasector achter. Hoewel ze zien dat het mediagedrag van consumenten verandert, blijven traditionele media vasthouden aan snel verouderende uitingsvormen als magazines en lineaire televisie. Zolang ze geen volwaardige vervanging in nieuwe business modellen ontdekken, laten ze zich liever gijzelen door hun oude, maar nog altijd best lucratieve, verdienmodel. En juist daardoor nemen de mogelijkheden om te innoveren en ingrijpend te veranderen steeds verder af. Door vast te houden aan het langzaam krimpende oude, blijft er steeds minder capaciteit over om vol te gaan voor het nieuwe.

In dit boek verklaart Alex Beishuizen de moeilijke tijden die veel traditionele media doormaken. Daarnaast biedt hij oplossingen om via de weg van de geleidelijkheid - de enige weg die veel media nog rest - te komen tot innovaties en nieuwe inkomstenstromen, bijvoorbeeld met contentmarketing. Sommigen vinden hierin wellicht een gouden graal voor een zonnige toekomst, anderen zien in eerste instantie alleen een reddingsboei. Dit boek biedt managers, directies, hoofdredacties, vernieuwers en veranderaars in de media in elk geval diverse handvatten om noodzakelijke veranderingen in gang te zetten.

Alex Beishuizen (1965) adviseert en begeleidt media bij het veranderen. Hij is als executive partner en publisher aangesloten bij advies- en onderzoeksbureau Passionned Group en is werkzaam als zelfstandig media-adviseur. Gedurende zijn loopbaan bekleedde hij managementfuncties bij dagbladen, tijdschriften, vakmedia, omroepen en online platformen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.