Laat dat wonder maar komen

Het verhaal van Anna, lieve dochter, grote zus

Irma van Leeuwen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Laat dat wonder maar komen

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 9789082808506, 328 blz., December 2017
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 454 gram.

Uitgever: Lavendel

beschrijving

* De opbrengst van dit boek gaat naar KiKa *

"Donderdag 4 december 2014. Halverwege de middag halen we Anna op uit de klas. We gaan gelijk door naar het ziekenhuis. Paul rijdt. Ik zit onophoudelijk te rillen. Vandaag is de afspraak met de kinderarts. Vandaag gaan dokters zien wat ik al weet. Na vandaag zullen we in een andere wereld leven."

Dit boek beschrijft, door de ogen van de moeder, hoe het leven van een 'normaal' gezin van twee werkende ouders en drie jonge kinderen ingrijpend verandert wanneer de oudste dochter plotseling ziek wordt. Op negenjarige leeftijd wordt er een hersentumor bij haar geconstateerd, waaraan ze een half jaar later overlijdt.

De chronologische beschrijving van de ziekteperiode wordt afgewisseld met stukjes over hoe het gezin na het overlijden verder leeft. Het boek is zowel een reconstructie van de gebeurtenissen als een reflectie op de gevoelens en gedachten van de verschillende gezinsleden.

"Het boek is een poging om grip te krijgen op het ongrijpbare, om uit te leggen wat niet uit te leggen valt. Maar vooral is het bedoeld als eerbetoon aan Anna, onze lieve dochter en grote zus."

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.