Rugpijn, hernia en spit

Hoe kom ik er vanaf?

Jan Willem Elkhuizen; Menno Iprenburg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Rugpijn, hernia en spit

gebonden: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082807301, geïllustreerd, 144 blz., January 2018
Formaat: 21.2 (h) x 17.6 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 583 gram.

Uitgever: Ipel

bewerkt door: Sylvia van de Garde

illustrator: Annemarie Kleywegt

trefwoorden: behandeling hernia ischias rugpijn spit therapie

beschrijving

Bij ruim 90 procent van alle rugklachten is niet duidelijk wat de oorzaak is. Dit boek komt met vernieuwende inzichten, verklaringen en oplossingen! Het maakt duidelijk wat er precies gebeurt als het in je rug schiet en waardoor chronische rugklachten of een hernia kunnen ontstaan.

Met veel tekeningen en foto's worden oorzaken en oplossingen in beeld gebracht. Tevens worden nieuwe oefeningen beschreven die snel effect kunnen hebben en bevat het boek veel tips om recidieven te voorkomen.

Alles goed en wetenschappelijk onderbouwd, maar toch heel begrijpelijk geschreven.

Het vernieuwende is onder meer dat de auteurs nieuwe functies van de tussenwervelschijf zijn ontdekt. Met behulp van zowel een computermodel als een fysiek 3d-model wordt aangetoond dat de vezels die zich in de tussenwervelschijf bevinden kunnen worden beschouwd als een soort kruisbanden.

Vervolgens wordt stap voor stap uitgelegd hoe en waarom daar schade in kan ontstaan en hoe dat kan leiden tot spit, hernia, ischias en chronische rugklachten. De samenhang tussen deze aandoeningen wordt duidelijk en ook wat eraan gedaan kan worden. Een eyeopener voor zowel patiënt als hulpverlener.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.