Samenscholing geboden

Innovatieve visies op onderwijs en arbeidsmarkt

Margot Nijkamp-Diesfeldt

 
 

gebonden: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082798500, geïllustreerd, 180 blz., January 2018
Formaat: 24.2 (h) x 17.2 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 635 gram.

Uitgever: Open Innovation Academy

redactie: Susanne Franken; Evie van Maanen; Mirjam Kapoen

trefwoorden: arbeidsmarkt cultuurverandering discrepantie gelderland interviews maakindustrie methode mindsets voor innovatie onderwijs open innovatie ...

beschrijving

Dit boek biedt de visies van (inter)nationale en regionale visionairs op de koppeling tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Het beschrijft ook een totaalmethode om te komen tot oplossingen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Over de auteur: Margot Nijkamp-Diesfeldt

Margot is de jongste dochter uit een echt onderwijsgezin. In dit boek combineert ze haar passie voor schrijven met haar nieuwsgierigheid naar de mens. Ze sprak met 45 experts en visionairs over de toekomst van onderwijs en arbeidsmarkt. Ook in de rol van interviewer kwam ze er niet onder uit haar eigen persoonlijkheid, kennis en ervaring mee te nemen, waardoor ze mooie en baanbrekende visies kon optekenen. Het ophalen van deze inzichten en visies is haar vanuit haar voormalige rol van HR-directeur op het lijf geschreven. Als pionier in hart en nieren heeft ze in haar carrière zes verschillende organisaties vanaf de grond opgebouwd, waaronder het Holst Centre – het eerste Open Innovatie Instituut van Nederland. Margot wordt in (inter)nationale setting vaak gevraagd als spreker en adviseur om haar kennis en inzichten te delen. De rode draad door haar hele werk is de drijfveer om de mens in beeld te brengen en centraal te stellen. Waar anderen focussen op processen en projectmatig werken, bewijst ze steeds weer haar kracht om vanuit de mens te vertrekken. Op unieke en humoristische wijze weet Margot mensen te binden en verbinden.
inhoudsopgaveInterviews en samenvattingen met de invalshoeken vanuit onderwijs, werkgevers, studenten, wetenschap, politiek en dwarsdenkers. Met onder andere: Jan Terlouw, Henk Volberda, Jan Rotmans, Martijn Aslander, Jos de Blok, Ewald Engelen, Doekle Terpstra, Ton Heerts en Erik Gerritsen.toelichtingBent u dagelijks bezig met de toekomst van onderwijs en de aansluiting op de arbeidsmarkt? Dan is dit praktische, innovatieve boek voor u een verrassende verrijking.
  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.