Oud worden is niet voor watjes

Tinie Kardol

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Oud worden is niet voor watjes

gebonden: € 15.00

ISBN: 9789082793901, geïllustreerd, 133 blz., December 2017
Formaat: 21.8 (h) x 15.3 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 382 gram.

Uitgever: Kardol, M.J.M.

illustrator: Petra Overbeek Bloem

beschrijving

Ouderdom heeft toekomst. We zijn steeds langer oud, we krijgen steeds meer ouderen op de wereld, we krijgen meer mensen met allerlei kwalen die de doktoren steeds meer werk verschaffen en we zijn steeds langer met pensioen. Ouderdom doet niet aan klassenverschil; verschijnselen die de ouderdom typeren, sluiten geen enkele oudere buiten. Ouderen passen op, doen klusjes of verrichten vrijwilligerswerk. Begrijpelijk, want met pensioen gaan, is niet hetzelfde als uitgeblust zijn. Ouderdom heeft een afloop die voor de meesten zo lang mogelijk weg mag blijven.

'Oud worden is niet voor watjes' toont vele gezichten van de ouderdom: grappige, tragische, dwaze en indringende verhalen, aangevuld met sprekende illustraties, wisselen elkaar af. Wat de lezers gemeen zullen hebben, is het gevoel van herkenbaarheid, ook al is de werkelijkheid van elastiek.


Tinie Kardol werkt voor ouderen en doet onderzoek naar ouderen. Hij is algemeen directeur van Stichting Mariënstede in Vught, die zorg en woningen verstrekt aan ouderen. Daarnaast is hij sinds 2011 professor aan de Vrije Universiteit in Brussel, waar hij zich bezighoudt met onderzoek naar allerlei onderwerpen die de ouderdom betreffen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.