Ride with me Amsterdam

Roos Stallinga

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ride with me Amsterdam

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789082791907, geïllustreerd, 152 blz., November 2017, Engels
Formaat: 22.3 (h) x 16.4 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 344 gram.

Uitgever: roosart

serienaam/reeks: Ride with me

redactie: Adam Stones; Floortje Vermeer

bewerkt door: Rémi Bouwer

beschrijving

Inhoud
* How to ride in Amsterdam (without getting yelled at)
* 8 routes met stops, dinner/drink tips + close-ups
* 12 portretten en verhalen van Amsterdammers op de fiets
* Escape on two-wheels - tips voor verdere fietstochten uit de stad
* Illustraties, foto's en kunstwerken
* Achtergrondinfo over de geschiedenis van fietsen in Amsterdam etc.

Over het boek
Ride with me Amsterdam is een visuele ontdekkingstocht door Amsterdam. Een liefdesaffaire op twee wielen geïnspireerd door de gebouwen, straten, mensen, bedrijven, initiatieven en verhalen onderweg. De routes in het boek zijn als recepten voor stadsavonturen. De mensen en plekken zijn onafhankelijk en met zorg gekozen. Er zijn uiteraard vele manieren waarop de routes ervaren en gecombineerd kunnen worden. Het boek is ter inspiratie, en een beginpunt - waar vanuit nieuwe recepten en variaties op thema kunnen groeien.

Over de maker
Roos Stallinga groeide al fietsend op (zoals de meeste Nederlanders) en dacht daar weinig over na. In 2002 verhuisde ze naar New York, waar ze haar fiets bleef gebruiken om van A naar B te gaan, en als een manier om de stad te ontdekken. Vrienden die op bezoek kwamen werden meegenomen op fietstochten naar Brooklyn, en Roos beschreef haar avonturen in brieven - met tekeningen en foto's - aan haar oma thuis. Dit was inspiratie voor de eerste gids, Ride with me NYC (2009). Gevolgd door Rij met me mee ZLD (2010, over Zeeland) en Ride with me Zuidas. Barcelona, Berlijn, en Tokio zouden de volgende kunnen zijn... Roos haar droom is om met Ride with me over de wereld te reizen, en mensen te inspireren de fiets te gebruiken. Als optimale manier om op onderzoek uit te gaan én als dagelijks vervoermiddel, in iedere stad.

Ride with me wordt gemaakt in samenwerking met ontwerper Rémi Bouwer.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat'En dat is wat Ride with me is: een compliment aan toeristen die durven en een ode aan de stad op twee wielen.'
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.