Bahamontes

Uit liefde voor de stiel

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789082791594, geïllustreerd, September 2019
Formaat: 26.7 (h) x 21.6 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 562 gram.

Uitgever: Ronde Tafel, SU De

serienaam/reeks: Eendagsvliegen

redactie: Jonas Heyerick

beschrijving

Nog veel mooier dan zijn zege in de Ronde van Frankrijk, was de overwinning die Oscar Pereiro Sio daarna boekte. De dood verslaan in de laatste rechte lijn, dat is pas echt een mirakel.

En toen won hij plots Vlaanderens Mooiste. “Ik had genoeg goesting om me te excuseren. Ik voelde me schuldig tegenover de favorieten.” Aldus eendagsvlieg van Vlaanderen Jacky Durand.

De ene kampioen van Belgie is de andere niet. Neem nu Tim Merlier. Meer afzien voor een ander dan voor zichzelf, hoeveel tricolore titeldragers kunnen dat opbrengen ?

Een keer kwam het peloton er voorbij op de hoogdag van de Vlaamse koers, en daarna nooit meer. Door de Stokstraat en de Slijpstraat, over de Bossenaarberg en de Flierendries, en zo naar Chalet Gerard. Een pelgrimstocht in het wiel van onzelievevrouwke.

Nee, legendarische Tourwinnaar-per-ongeluk Roger Walkowiak was echt niet zo’ n sukkelaar als de koerslegende het wil. Hij staat zelfs niet eens bovenaan in de Top 30 van de grootste eendagsvliegen in de wielergeschiedenis.

En verder: een portret van Francois Lambert, handelaar in luchtkastelen; op bezoek bij Hubert Hutsebout ofte Don Umberto Hutsebolino; bollen op de beats, de geschiedenis van wielerploeg Boccaccio Life.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.