De disfunctionerende dokter

Wat moet de bestuurder doen als het medisch mis gaat?

Rob Slappendel; Meta van der Woude; Michiel de Jager

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De disfunctionerende dokter

paperback/ gebrocheerd: € 28.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082790009, 100 blz., December 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Sunshine Dreams

redactie: Petra Teunissen-Nijsse

beschrijving

Dit boekje, De disfunctionerende dokter is een onderwerp waar je als dokter, ziekenhuisdirectie of als patiënt liever niet mee in aanraking komt. Als een dokter disfunctioneert dan heb je daar als patiënt of ziekenhuis directie last van. De vraag is echter hoe los je dit op? Als patiënt, familie of nabestaanden denk je dat er nooit iets met klachten of ernstige calamiteiten gebeurd met de disfunctionerende dokter. Het tegendeel blijkt waar te zijn. De auteurs van dit boekje komen in meerdere ziekenhuizen voor onderzoek van calamiteiten of beoordeling van mogelijk disfunctionerende medisch specialisten.
Het beschrijft hoe de problemen met disfunctionerende medisch specialisten werden aangepakt en hoe de bestuurder het heeft opgelost. Vaak in orde, een enkele keer origineel, en soms kon het gewoon beter. Een enkele casus uit het boekje kwam in de landelijke publiciteit, maar de meeste voorvallen blijven buiten de media.

In principe is dit boekje voor bestuurders of beleidsmedewerkers op het gebied van kwaliteit en veiligheid in het ziekenhuis bedoeld. Echter de inhoud is eenvoudig toegankelijk voor een breder publiek. Juist voor mensen die in aanraking komen met een disfunctionerende dokter lezen dat er vaak wel iets mee gebeurd, of hoe men dit op de juiste manier bespreekbaar kan maken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.