Heerlijk schrijven

Schrijvend jezelf ontdekken

Hanny Kuijer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Heerlijk schrijven

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789082787603, geïllustreerd, 80 blz., December 2017
Formaat: 21.1 (h) x 14.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 213 gram.

Uitgever: EnerVie Uitgeverij

illustrator: Hilde Reurink

beschrijving

Er was nog niet eerder een boek over dagboekschrijven dat zó toegankelijk was en dat bovendien een opbouw aanreikt waarmee je een thema kunt uitdiepen.

In zes hoofdstukken maak je kennis met negen speelse schrijftechnieken die je helpen om je gedachten en dat wat je bezighoudt op te schrijven. De oefeningen zijn kort en tegelijkertijd heel krachtig. Met dit boek gaat het schrijven als vanzelf! Je ontdekt hoe heerlijk ontspannend en verhelderend schrijven kan zijn.

Bijzonder zijn de illustraties die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar die je ook kunt inkleuren terwijl je mijmert over wat je hebt geschreven.

Het is een prachtig boek om cadeau te doen of cadeau te vragen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Hanny Kuijer (1964) is oprichter van EnerVie Schrijfatelier in Vaassen (Gelderland). Ze geeft diverse schrijfworkshops en cursussen creatief dagboekschrijven. Ook begeleidt ze schrijfretraites en -vakanties en maandelijks het schrijfcafé.
Hanny is geboren in Maastricht, is getrouwd en heeft twee dochters. Ze woont en werkt op de Veluwe, op een prachtig plekje tussen de weilanden. Kijk maar eens op www.enervie.nl
inhoudsopgaveInhoudsopgave
Voorwoord
Hoe gebruik je dit boek?
Over de illustraties
Tips vooraf
Hoofdstuk 1. Het lijstje en het woordgedicht
Hoofdstuk 2. Een aantal regels schrijven en de open zin
Hoofdstuk 3. Het elfje en het kettingelfje
Hoofdstuk 4. De sprint
Hoofdstuk 5. De collage
Hoofdstuk 6. Afronding met een rondeel
Inspiratiepagina's: extra onderwerpen per schrijftechniek
Nawoord
Dankwoord
Over Hanny Kuijer
Over Hilde Reurink
toelichtingDit boek bevat zes hoofdstukken met uitleg van telkens één of twee schrijftechnieken. Bij elke techniek maak je de bijbehorende schrijfoefeningen. Er is voldoende schrijfruimte in het boek. Per hoofdstuk heb je vijftien tot dertig minuten nodig. In hoofdstuk 1 kies je zelf een onderwerp waar jij graag over wilt schrijven. Wanneer je de volgorde van het boek aanhoudt, duik je steeds dieper in het door jou gekozen thema en kom je tot de kern.

Doordat elke schrijfoefening begrensd wordt door tijd of hoeveelheid tekst, kun je in kleine stapjes jouw onderwerp verkennen. Het gaat er niet om dat teksten mooi, perfect of volledig zijn.

Aan het eind van elk hoofdstuk vind je een illustratie die past bij de schrijftechniek die je net hebt gebruikt. Het inkleuren van deze tekening is een rustmoment, zodat je nog even kunt mijmeren over wat je schreef.

In dit boek kun je telkens opnieuw beginnen. Je kunt hetzelfde thema verder verkennen of andere thema's kiezen. De inspiratiepagina's achterin zijn bedoeld om je op gang te helpen en te houden.

Het boek is ook geschikt voor mensen die willen starten met dagboekschrijven. Het is een prachtig boek om cadeau te doen of cadeau te vragen!
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.