De kernoorzaak van problemen

Traumatische ervaringen in de vroege kindertijd & prenatale fase

Miriam Weigel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De kernoorzaak van problemen

paperback/ gebrocheerd: € 36.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082782004, geïllustreerd, 416 blz., August 2018
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 3.8 (d) cm. Gewicht: 604 gram.

Uitgever: Miriam Weigel

beschrijving

Waardoor ontwikkelt iemand een depressie, een verslaving of crimineel gedrag?

Of het nu gaat om persoonlijke, maatschappelijke of mondiale problemen, veel problemen ontstaan door traumatisering in de vroege kindertijd en prenatale fase.

Ondanks dat bewezen is dat ook een foetus in de buik van de moeder door externe factoren getraumatiseerd kan worden en daardoor op latere leeftijd allerlei problemen kan ontwikkelen (wat dus niets met erfelijkheid heeft te maken), heeft traumatisering in de vroege kindertijd waarschijnlijk de grootste invloed op een kind. Het is namelijk mijn ervaring dat ik mijn problemen in het heden duidelijk kan herleiden naar specifieke traumatische momenten in mijn eigen kindertijd.

Gezien problemen niet plotseling uit de lucht vallen, wordt via 350 voorbeelden uitgelegd hoe een trauma zich daadwerkelijk kan ontwikkelen tot een depressie, een eetstoornis, terrorisme, slaapproblemen, moord, pedoseksualiteit of relatieproblemen.

Willen wij leven in een wereld zonder problemen, dan moeten wij voorkomen dat kinderen getraumatiseerd worden. Mensen moeten beseffen dat kinderen in vooral de vroege kindertijd erg kwetsbaar zijn en ook al een trauma kunnen oplopen door "alleen maar" affectieve verwaarlozing. Dit is een vorm van mishandeling die volledig gelegaliseerd is als onderdeel van de opvoeding. En daarom kan ook al zoiets "simpels" als schelden, een tik op het achterwerk, uitlachen, een dominante moeder of een afstandelijke vader bij een kind uiteindelijk tot allerlei problemen leiden.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De kernoorzaak van problemen (ISBN 9789082782004) is het eerste boek van Miriam Weigel (1970).

De auteur heeft een bachelor in Social Work, een specialisatie Maatschappelijk Werk, een specialisatie GGZ-agoog en een diploma HBO Medische Basiskennis.

Zij is ervaringsdeskundige op het gebied van traumatische ervaringen en posttraumatische stress- stoornissen (PTSS), onderzoeker en schrijver en heeft een aantal jaren als hulpverlener in de Geestelijke Gezondheidszorg gewerkt.
inhoudsopgaveVoorwoord

Inleiding

DEEL I
ALGEMENE INFORMATIE

HOOFDSTUK 1
Wat zijn problemen?

HOOFDSTUK 2
Wat is de kernoorzaak van problemen?

HOOFDSTUK 3
Hoe ontwikkelt een trauma zich tot een probleem?

HOOFDSTUK 4
Kunnen problemen worden opgelost?

DEEL II
VOORBEELDEN: Hoe ontstaan problemen?

HOOFDSTUK 5
Persoonlijke problemen
(huis-tuin-en-keukenproblemen)

HOOFDSTUK 6
Persoonlijke problemen (psychische/psychiatrische problemen)

HOOFDSTUK 7
Maatschappelijke problemen
(criminaliteit)

HOOFDSTUK 8
Mondiale problemen
(Adolf Hitler en terrorisme)

Overzicht traumatische ervaringen

Literatuurlijst
toelichtingDe Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) beweert steevast dat psychische en/of psychiatrische problemen door genetische en omgevingsfactoren ontstaan.

Maar niets is minder waar. De laatste jaren is er namelijk veel wetenschappelijk bewijs dat de denkwijze van de GGZ achterhaald is.

Al dit bewijs is nu samengevat in dit boek: De kernoorzaak van problemen / Traumatische ervaringen in de vroege kindertijd & prenatale fase.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.