Het andere leven van Jezus van Nazareth

Een pad van spirituele groei

Lenie van Schie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het andere leven van Jezus van Nazareth

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082779202, geïllustreerd, 140 blz., December 2017
Formaat: 21.4 (h) x 21.1 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 450 gram.

Uitgever: Soekja

trefwoorden: groeiproces psychologie, ego identiteit spiritualiteit

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Jezus van Nazareth is voor de meesten van ons geen ‘tabula rasa’, geen leeg blad. Velen hebben zeer uiteenlopende associaties bij deze man, die door de westerse christelijke kerk is gebombardeerd tot de ‘Enige Zoon van God, gestorven voor onze zonden’.
Die gebeurtenis vond tweeduizend jaar geleden plaats. Dat Jezus’ leer opnieuw wordt bestudeerd, komt mede door de vondst van vele oude geschriften die een nieuw licht werpen op Jezus’ werkelijke missie.

Dit verhaal portretteert Jezus van Nazareth als een mens zoals jij en ik. Zijn levenspad wordt vanaf het begin bepaald door het feit dat zijn moeder ongehuwd, zwanger van hem was. Dit maakte Jezus tot een outcast, een getraumatiseerd kind. Het werd voor hem de aanzet voor een zoektocht naar waarheid.
Zijn leven leest als een avontuur. Zijn pad is een tocht in het ongewisse, aangedreven door zijn passie voor waarheid en gerechtigheid. Het is een pad dat leidt naar zelfrealisatie.

Jezus van Nazareth is, aldus Almaas, de eerste spirituele leraar die ons laat zien dat de ego-identiteit die we allemaal ontwikkelen, geen belemmering maar juist een springplank is. Ze is een springplank voor verdere groei en ontwikkeling.
Jezus bevrijdt ons niet van de zonde. Hij bevrijdt ons van de aanname dat we ons ego zijn. Zijn levenspad heeft een nieuwe weg voor ons geopend. Een weg naar een nieuw bewustzijn.

“Het Christendom heeft niet gefaald, het is nog niet uitgeprobeerd”, G.K. Chesterton

Binnenflap:
Het vroege christendom droeg de belofte van zelfverwerkelijking in zich. Maar al in de eerste eeuwen zien we dat het directe ervaren van de Christus in onszelf, door de leer van de vroege kerkvaders wordt vervangen door een pad van devotie. ‘De directe relatie met het Goddelijke, verkrijg je door geloof en vertrouwen, niet door het kennen’. Zo werd het opnieuw niet alleen zondig, maar zelfs gevaarlijk om te ‘eten van de boom van kennis’.
En de kerk werd de grootste hinderpaal in het begrijpen en gaan kennen van Jezus’ leer.

Het is een kleine tweeduizend jaar later. De vondst van oude geschriften in een kruik nabij Nag Hammadi en vrijwel direct daarna de vondst van de Dode Zee rollen, vinden hun weg naar de westerse wereld en haar onderzoekers. Ze bevatten onder meer de evangeliën van Thomas en Philippus. Het evangelie van Maria Magdalena, onderdeel van de ’Berlijnse Codex’, was al eerder ontdekt. Deze nieuw ontdekte oude geschriften, laten ons Jezus’ Ware Leer zien.
Zo begint Jezus aan een nieuwe missie op Aarde. Het is een missie die past in deze tijd; zijn leer laat ons een uniek pad zien waarin persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling centraal staan.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Lenie van Schie werkt als lichaamsgericht GZ psycholoog en is senior student in de Diamantbenadering. Ze is opgegroeid in het katholieke zuiden. Haar persoonlijke ervaringen hebben haar aangezet tot het bestuderen van Jezus’ leven. Een lange zoektocht, die uiteindelijk heeft geresulteerd in dit verhaal.
Zij herkent in Jezus’ levenspad, haar eigen pad en dat van veel van haar cliënten en studenten. Het is een pad waarin de psychologie, begrepen vanuit een bredere context, de basis vormt voor spirituele groei en ontwikkeling.

Eerder verscheen van haar: ‘Leven in beweging’.
Ze schrijft essays voor het tijdschrift ‘Inzicht’, tijdschrift voor nondualiteit en zelfonderzoek. Ze publiceert maandelijks een column in het online blad: ‘Vive-Levenskunst onder het thema: ‘Aarde Spreekt’. Meer informatie over haar en over het boek: http://www.soekja.nl/publicaties/het-andere-leven-van-jezus-van-nazareth

inhoudsopgaveInhoudsopgave
Voorwoord
Inleiding
1. Vasten
2. Jezus en de Andere Dimensie
3. Zijn persoonlijke zoektocht
4. De thuisreis
5. Ik ben de Weg
6. Heler en sjamaan
7. Prediker
8. Jezus en Maria Magdalena
9. Een spiritueel leraar
10. Het Heilig Huwelijk
11. Jezus’ sterven
12. De wederopstanding
13. Op Aarde komen
Uitleiding
Nawoord
Noten
Literatuurlijst
Register
toelichtingDit boek is een aanrader voor iedereen die in verwarring is gebracht door het christendom en op zoek is naar helderheid. Een aanrader ook, voor iedereen die een spiritueel pad loopt en op zoek is naar een manier die ons helpt om hier op aarde, in vrijheid te leven.
Jezus’ leven leest als is een avontuur. Het is een weg in het ongewisse. Aan de hand van de verschillende fasen in zijn leven wordt een spiritueel proces van groei uitgewerkt. In dit proces wordt, net zoals in Jezus’ leringen, het ego gezien als een springplank. Lopend over je eigen pad, dunt de ego-identificatie steeds meer uit . zo brengt je eigen pad je in contact met je wezenlijke zelf.
Persoonlijke ervaringen zijn in de tekst verwerkt. Het boek is in full color uitgevoerd en bevat veel foto’s die de tekst ondersteunen en tal van quotes. Het is zeer toegankelijk geschreven
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Another Life of Jesus of Nazareth

paperback/ gebrocheerd: € 24.50
Early Christianity contained the promise of self-realization. However by the first centuries the direct experience of Christ in ourselves ...

Meer boekennieuws op Facebook.