Royston

Hugo Verkley

paperback/ gebrocheerd: € 19,95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789082770902, geïllustreerd, 284 blz., november 2017
Formaat: 20,0 (h) x 13,9 (b) x 2,6 (d) cm. Gewicht: 395 gram.

Uitgever: Saaf Boeken

redactie: Lawrence Spierings; Mark Voortman

beschrijving

Het is de zomer van 2007. Een jonge Royston Drenthe dartelt onbevangen over het voetbalveld tijdens het EK voor spelers tot 21 jaar. Hij wordt kampioen met Nederland en is de beste speler van het toernooi. Een droomtransfer van Feyenoord naar Real Madrid volgt, de wereld ligt aan zijn voeten. Maar het loopt allemaal anders dan verwacht. Tien jaar en acht clubs uit vijf landen later zit Royston berooid en gedesillusioneerd bij zijn oom op de bank waterpijp te roken. Klaar met de voetbalwereld.

Royston is het exemplarische verhaal van een gevallen voetbaltalent. Een naïeve en eerlijke jongen die zich niet staande kon houden in een meedogenloze wereld vol klatergoud en parasieten. Een verhaal over zaakwaarnemers, ſinanciële constructies, seks, drank, drugs en gebroken dromen.

In dit boek vertelt Royston Drenthe (1987) over de mooiste momenten uit zijn leven, maar net zo openhartig over de minder mooie kanten van het bestaan van een profvoetballer. Ook familieleden, Feyenoordicoon Gerard Meijer en oud-trainers als Foppe de Haan, Henk Fraser en Marcel Bout komen aan het woord. Een absolute must read.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit Not For our stats.