De verdwenen wethouder en de gevallen burgemeester

integriteitkwesties in het openbaar bestuur

Christiaan Kooman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De verdwenen wethouder en de gevallen burgemeester

paperback/ gebrocheerd: € 17.90

ISBN: 9789082769913, 200 blz., February 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Landauer, Uitgeverij

redactie: Claus Brockhaus

beschrijving

In De verdwenen wethouder en de gevallen burgemeester beschrijft Christiaan Kooman bekende integriteitskwesties die de afgelopen twintig jaar in het openbaar bestuur hebben gespeeld.
Wat speelde er? Wat dreef de bestuurders om te handelen zoals ze deden? Wat was de rol van de media en wat kunnen we hiervan leren?
Uit dit boek blijkt dat een integriteitskwestie niet per se het einde van de carrière van een bestuurder betekent. Maar een dergelijke kwestie kan het imago van een bestuurder wel ernstig schaden.

Drs. Christiaan Kooman (1971) studeerde in 1996 af in Leiden als bestuurskundige en volgde de opleiding tot inspecteur aan de Nederlandse Politieacademie. Bij de politie was hij werkzaam bij de regiopolitie van Amsterdam en de Nationale Recherche.
Later werkte hij als onderzoeksjournalist bij Peter R. de Vries en het Algemeen Dagblad.
Van 2008 tot 2018 werkte hij bij BING waar hij tientallen integriteitsonderzoeken in het openbaar bestuur uitvoerde.
Over zijn ervaringen als integriteitsonderzoeker schreef hij in 2014 het boekje De zwerende wethouder en andere verhalen.
Tegenwoordig heeft hij samen met twee andere collega's een eigen onderzoeks- en adviesbureau: Partners in Integriteit. Hij is tevens lid van de onderzoekscommissies van de KNLTB en het Instituut Sportrechtspraak.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.