Van de liefde en de zee

Oorlogsroman

Willem Frederik Erné

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Van de liefde en de zee

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082765311, 448 blz., April 2019
Formaat: 21.6 (h) x 14.1 (b) x 4.1 (d) cm. Gewicht: 593 gram.

Uitgever: Vrije Uitgevers, De

beschrijving

Koos Siemelink, eerste machinist van het ss Padong, bezoekt eind april 1940 de wereldtentoonstelling in New York, waar hem een hoopvolle blik in de toekomst wordt geboden. Op 10 mei echter, als hij weer op volle zee is, vallen de Duitsers ons land binnen. Thuis is onbereikbaar geworden en Koos wordt gedwongen te dienen in de konvooien tussen Liverpool en Canada, voortdurend belaagd door de Kriegsmarine en de Luftwaffe.
Intussen zijn in Utrecht Koos’ vrouw Marianne en zoon Gerhard (12) onder Duitse heerschappij gekomen en verdwijnt Gerhards joodse vriendinnetje Rebecca.
De vergeten helden
Van de liefde en de zee is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. J.J. Erenstein, de grootvader van W.F. Erné’s vrouw, was op volle zee toen de oorlog uitbrak. Net als alle 18.500 bemanningsleden van de 640 Nederlandse koopvaardijschepen werd ook hij onderworpen aan de vaarplicht en daarmee in één klap gebombardeerd tot frontsoldaat. Een groot deel van deze koopvaardijmensen heeft Nederland nooit teruggezien.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Willem Frederik Erné (Utrecht, 1953) is schrijver, vertaler en musicus. Hij werkte jarenlang als multi-instrumentalist bij Seth Gaaikema, Tineke Schouten en Henk Elsink. Eerder schreef hij 'De arrogantie van het doorgeefluik'. Hij is getrouwd met Marguerite en woont in Duitsland.recensie citaat"Een boeiend verhaal..." (zie url)recensie citaat(Zie url)
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.