Het Judea Kruis

de zonen van Serunja

Jim Brands

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het Judea Kruis

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082758108, 413 blz., November 2017
Formaat: 21.1 (h) x 14.6 (b) x 3.7 (d) cm. Gewicht: 583 gram.

Uitgever: Brands

beschrijving

In Maastricht wordt een drenkeling gevonden aan de oever van de rivier de Maas. De man ademt niet meer, artsen kunnen zijn leven ternauwernood redden. Dokter Marianne Pierson, de afdelingsarts bekommert zich over de onbekende patiënt, die aan geheugenverlies leidt. Maar dan gebeuren er vreemde dingen, Marianne dreigt de controle over zichzelf te verliezen.

Een gepensioneerde notaris wordt op klaarlichte dag bruut overvallen als hij een eeuwenoude envelop wil gaan afgeven. Politie rechercheur Frank Lejeune stelt een onderzoek in en doet een ontdekking die zijn leven in gevaar brengt.

Esther, een jonge succesvolle advocate moet hals over kop Maastricht ontvluchten, en verschuild zich in wanhoop in een slaperig wijnstadje in het zuiden van Frankrijk. Samen met een vriend van vroeger gaat ze op onderzoek uit.

Er is iets wat deze gebeurtenissen met elkaar verbindt, het leidt tot verbijstering als duidelijk wordt wat de onbekende factor is.

Door het noodlot wordt een reisgezelschap geformeerd, of is er sprake van een vooropgezet plan? Maar wie heeft de regie?

In een afgelegen klooster in Rome, zetelt een meedogenloze kardinaal. Deze kerkelijke hoogwaardigheidsbekleder heeft slechts een doel in het leven, en zet alle middelen in om zijn prooi te vangen. Zelfs moord schuwt hij daarbij niet.

In allerijl vertrekt het gezelschap naar Jeruzalem, kunnen ze in de heilige stad het geheim ontdekken, "de sleutel" , die de wereld zoals wij hem vandaag kennen, nog kan redden.

Een race tegen de klok, lijkt bij voorbaat verloren, toch zet het team door, met gevaar voor eigen leven trotseren ze de onvoorstelbare bedreigingen.

In de stad Maastricht zal de waarheid zich openbaren. Is er nog hoop, of worden we verzwolgen door een apocalyptische ondergang?

De tijd zal het ons leren.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.