365 dagen vegan

survival guide voor de plantaardige way of life

Karin Rietmeijer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
365 dagen vegan

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082751024, geïllustreerd, 224 blz., September 2020
Formaat: 24.6 (h) x 17.3 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 586 gram.

Uitgever: Ykenblad Uitgevers

illustrator: Maria Tiqwah

trefwoorden: gezondheid leefstijl plantaardig recepten vegan

beschrijving

Karin Rietmeijer besloot van de ene op de andere dag vol voor een vegan way of life te gaan. Dit bleek nogal wat in te houden. Na haar eerste jaar schreef zij dit boek.

Het is een handboek geworden voor wie in de huidige maatschappij zo fijn en makkelijk mogelijk voor een vegan leefwijze wil kiezen.

In het boek wordt antwoord gegeven op meer dan honderd vragen. De prachtige opmaak en tekeningen van Mariah Tiqwah maken het in meerdere opzichten een bijzonder en mooi boek.

Het boek kent tien hoofdstukken die de lezer in staat stellen in een eigen tempo, stap voor stap naar een vegan way of life toe te groeien of inspiratie op te doen om minder dierlijke producten te gebruiken.

Na de Kennismaking (H1) en Gezondheid (H2) behandelt Karin de meer praktische zaken. Voeding, boodschappen en recepten (H3) zijn de opmaat naar het meer controversiële Vegan zijn in een non-vegan maatschappij (H4) en Een levensovertuiging in de praktijk (H5).

Tijdens haar onderzoek naar de diverse facetten van het vegan zijn raadpleegde zij Documentaires, films en online (H6), keek zij in detail naar het verborgen leed en mooie organisaties (H7 : Liefde voor Dieren) en las zij meerdere boeken (H8 : Literatuur). Het middenstuk van dit boek is inclusief waarschuwingen die de lezer de keuze laten om wel of niet deze bronnen te raadplegen.

Karin gelooft in de kracht van de positieve verandering en sluit daarom het boek af met Positief nieuws (H9).

De spreekwoordelijke kers op de taart zijn haar favoriete Plantaardige recepten (H10). Aan de hand van zo eenvoudig mogelijke, bijzonder smakelijke recepten laat Karin de lezer de proef op de som nemen. Plantaardig eten is goed voor jezelf, de planeet en voor de dieren.


Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Zie '365 dagen vegan'inhoudsopgaveH1 : Een kennismaking
H2 : Gezondheid
H3 : Voeding, boodschappen en recepten
H4 : Vegan zijn in een non-vegan maatschappij
H5 : Een levensovertuiging in de praktijk
H6 : Documentaires, films & online
H7 : Liefde voor dieren
H8 : Literatuur
H9 : Positief nieuws
H10: Mijn favoriete plantaardige recepten
toelichtingEen plantaardige way of life, gezonder eten voor mens, dier en milieu. In dit boek - 365 dagen vegan - neemt Karin de lezer bij de hand en wordt stap voor stap uitgelegd wat de vele voordelen zijn.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.