De vrijheid van mijn woonwagenhart

Helena Rangé

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De vrijheid van mijn woonwagenhart

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082727104, 400 blz., July 2017
Formaat: 21.1 (h) x 14.5 (b) x 3.6 (d) cm. Gewicht: 612 gram.

Uitgever: Maria Scheffer

trefwoorden: tweede wereldoorlog woonwagen woonwagenkamp

beschrijving

Marie is woonwagenbewoonster en woont op het woonwagenkamp. Ze groeit op in een gezin, waar liefde en loyaliteit voorop staan. Het leven van Marie verandert, als ze Willem ontmoet. Willem en Marie worden verliefd op elkaar, ze trouwen volgens de woonwagentraditie.

Ze reizen met hun families van kamp naar kamp, waar ze het nodige meemaken. Vanaf het moment dat Willem en Marie elkaar leerden kennen hebben ze een doel voor ogen, ze willen samen een hotel beginnen. Het moment dat ze samen een hotel willen beginnen, is de dreiging, van een opkomende oorlog voelbaar. Ze besluiten het kopen van een hotel uit te stellen, omdat ze gehoord hebben dat Hitler met een joden en woonwagen vervolging bezig is. Om het onheil tegen te gaan, verkopen ze de woonwagens en gaan op een schip wonen.

In de oorlog, gaan Willem en Marie in het verzet. Familieleden en goede vrienden van Willem en Marie komen gevangen te zitten in concentratiekampen. Ondanks alle ellende blijven ze doorgaan en laten ze zich er niet onder krijgen en worden veel situaties opgelost met de nodige humor.

Dit boek draag ik op aan mijn zoon Rico. Toen hij zeventwintig jaar was heeft hij MS gekregen. Door zijn ziekte zit hij in een rolstoel en ik zie Rico steeds meer achteruitgaan. Om verdere achteruitgang tegen te gaan, willen we uitwijken naar Zweden. In Zweden zijn er behandelingen die er op gericht zijn om de MS te genezen. Door dit boek te schrijven, hoop ik dat het mogelijk om een behandeling te verwezenlijken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.