Isha upanishad bhaskar

Bhaskerperkash Rewti

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082710601, geïllustreerd, 100 blz., June 2018
Formaat: 24.0 (h) x 16.9 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 357 gram.

Uitgever: Stichting voor Armen en Wezen

beschrijving

Isha Upanishad Bhaskar werpt op onverwachte wijze een geheel nieuw licht op het scheppingsverhaal en vooral de wijze waarop wij mensen met elkaar zouden moeten omgaan. Ook lastige vraagstukken, zoals de groter wordende ongelijkheden in de wereld en de vele religies die allemaal luidkeels beweren de enige ware te zijn, blijven niet onbesproken.
En wat te denken van onze onlesbare dorst naar rijkdom? Economen beweren dogmatisch dat onze economie moet blijven groeien en dat bedrijven jaarlijks steeds meer moeten produceren. Dit alles ter bevordering van de welvaart van ons allemaal. Hoezo welvaart voor ons allen? En bevordert dit dan ook ons welzijn, ons levensgeluk?
Opvallend is dat de bron van de in dit boek weergegeven denkwijzen helemaal niet zo nieuw is. Sterker nog, deze bron is in essentie het woord van ‘Parmātma’ (het woord van God) dat oorspronkelijk mondeling is overgeleverd en lang voor de christelijke jaartelling in het oude India geleidelijk is opgetekend en uiteindelijk is gebundeld in boeken die bekend staan als de Veda’s. De zogenoemde Upanishads, te vergelijken met handleidingen of aanwijzingen, bijvoorbeeld voor het bereiken van een harmonisch en vredig leven, zijn daar een onderdeel van. De in de Isha Upanishad opgenomen filosofische denkpatronen rekenen niet alleen genadeloos af met ons primitieve, materialistisch denken, maar ook met het in ons brein ingebedde egoïsme en de afdwaling naar talloze religies.

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.