Kleurboek geïnspireerd door Islamitische Kunst

een kleurboek voor jezelf

Margot Postma

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Kleurboek geïnspireerd door Islamitische Kunst

paperback/ gebrocheerd: € 10.00

ISBN: 9789082704327, geïllustreerd, 44 blz., September 2019
Formaat: 21.9 (h) x 21.3 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 117 gram.

Uitgever: Geef kleur aan je dag

illustrator: Margot Postma

beschrijving

Ik kwam voor het eerst in aanraking met Islamitische kunst tijdens mijn opleiding voor tekendocent in 2007. Het was een leuke en niet moeilijke opdracht die we destijds moesten maken. Ik werd meteen gegrepen door de strakke lijnen en door de meetkundige principes. Vroeger op school hield ik al erg van meetkunde. Geef mij maar een passer, een liniaal, een potlood en papier.

Nu is het ruim 10 jaar later. In de tussenliggende jaren heb ik mij verdiept in de achtergronden van de Islamitische kunst door mijn reizen naar landen rond de Middellandse zee en Midden-Oosten én door mijn nascholingsdagen, lezingen, workshops en cursussen en door veel, heel veel te tekenen. Met intervisiecollega’s organiseerden we een vijfdaagse verdiepingscursus op Texel. Hier kregen we twee dagdelen les van een inspirerende wiskundeleraar die altijd weer op zoek is naar nieuwe meetkundige, interessante vlakvullingen. Hij brengt de theorie over aan zijn leerlingen door middel van vouwblaadjes; ook had hij materiaal bij zich uit Iran. Toen is mijn liefde voor Perzische motieven geboren. In Londen volgde ik een vijfdaagse cursus bij de ‘The Prince School of Traditional Arts’. Daar leerde ik over traditionele Islamitische technieken. Toen ik Perzische bloemmotieven leerde tekenen ging mijn hart helemáál open.

Er zijn mooie en leerzame boeken op de markt over Islamitische kunst. Ik kwam in aanraking met het boek ‘Islamitische patronen, zelf ontwerpen en maken’ van Eric Broug. Ik leerde via dat boek systematisch, met behulp van passer en liniaal en met hulplijnen prachtige patronen namaken. Van makkelijk naar moeilijk. Het natekenen (en daarna inkleuren) van bestaande vormen vind ik erg leuk. Maar nóg leuker vind ik het om nieuwe vormen en patronen te construeren en om zo nieuwe kunst te maken, geÏnspireerd door de bestaande, traditionele Islamitische kunst. Om deze reden maakte ik mijn nieuwe kleurboek, waar ik zelf zoveel plezier aan beleef.

Dit kleurboek, een vervolg op mijn eerste kleurboek ‘Samen Kleuren’ (een kleurboek voor met z’n tweeën), is een kleurboek voor jezelf. Het is een gevarieerde verzameling van strakke lijnen en ronde, zachte, gestileerde patronen. De versieringen in de patronen zijn verfijnd en genuanceerd. Het inkleuren ervan vraagt geduld, oefening, meditatie en geeft plezier en voldoening. Het is voor mij een vreugde om de mooiste tekeningen te presenteren in dit kleurboek.

Veel plezier met dit kleurboek!

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.