Samen kleuren Original

een kleurboek voor met z'n tweeën

Margot Postma

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082704310, geïllustreerd, 120 blz., July 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Geef kleur aan je dag

beschrijving

Het SamenKleuren-kleurboek voor met z'n tweeën (the Original) is het oorspronkelijke kleurboek en het uitgebreide zusje van SamenKleuren-kleurboek de Basis.
Margot Postma schildert, kleurt en tekent sinds 2014 in een verzorgingstehuis in Vlaardingen met dementerenden. Haar tekeningen zijn nu gebundeld omdat Margot ze onder een groter publiek wil verspreiden. Haar droom is dat veel ouderen en dementerenden samen met een familielid, vrijwilligster of mantelzorger een paar uurtjes aan tafel in een ontspannen sfeer samen gaan kleuren. Wanneer gesprekken niet meer vanzelfsprekend zijn kan een samen-doe-activiteit uitkomst bieden. Contact is altijd en voor iedereen fijn. Nieuwe ervaringen en inzichten leren ons, dat muziek en kunst en bewegen onze hersenen activeren en dat we ons beter gaan voelen.

De eerste 42 bladzijden zijn dezelfde als SamenKleuren-Kleurboek de Basis.
The Original bevat bovendien 78 bladzijden met nieuwe, ook geometrische tekeningen met eveneens veel ingekleurde voorbeelden.

Beide boeken zijn samengesteld uit de tekeningen die Margot wekelijks maakte in het verzorgingstehuis in Vlaardingen. De geometrische uitgangspunten van de tekeningen zorgen actief en passief voor uitdagingen voor degene die kleurt. Met kijken en draaien en tellen en keuzes voor kleuren worden de hersenen geactiveerd en alleen al het kijken naar kleuren geeft arrousment, opwinding . En door deze opwinding komt er activiteit, want mensen willen méér van dat heerlijke goedje, ongeacht hun mentale gesteldheid of ouderdom.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.