Halal

gids over eten en drinken volgens de islam

Mhamed Aarab

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Halal

paperback/ gebrocheerd: € 17.99

ISBN: 9789082701197, 252 blz., February 2019
Formaat: 21.1 (h) x 14.9 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 388 gram.

Uitgever: 't Kennishuys

bewerkt door: Zekeriya Budak; Sonny Van Exaerde; Galal Ali Amer Al Jihany

redactie: Amal Addou; Jeroen Verstaen

beschrijving

Iedere moslim weet dat varkensvlees en alcohol haram zijn, maar hoe zit het met gelatine, wijnazijn en smaakversterkers? Is het halal om garnalen, slakken en insecten te eten? Wat zegt de islam over zaken als vegetarisme, veganisme en dierenrechten? Is verdoofd en machinaal slachten geoorloofd? Is het toegestaan om te eten in een restaurant waar ook haram producten geserveerd worden? En mag je kleding van bijvoorbeeld zeehondenbont en varkensleer dragen?

Antwoorden op deze en veel meer hedendaagse kwesties lees je terug in dit unieke boek. Op een eenvoudige en leesbare wijze worden deze kwesties grondig belicht: volgens de Koran en Soenna en waarbij steeds de meningen van de vier wetscholen (Hanafi, Maliki, Shafi‘i en Hanbali) worden benoemd. Een noodzakelijke gids voor de consument en producent en die in elk huis, onderneming en instelling geraadpleegd moet worden.

Over de auteur
Imam Mhamed Aarab behoort tot de top van Nederlandstalige islamgeleerden. De combinatie van zijn uitstekende beheersing van klassieke islamkennis en begrip van de hedendaagse context, maken hem de aangewezen schrijver voor deze thematiek. Het boek is inhoudelijk meegelezen door de docenten Zekeriya Budak, Sonny Van Exaerde en Galal Al Jihany.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.