Begin van de leiding

Abu Hamid Al Ghazali

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Begin van de leiding

paperback/ gebrocheerd: € 14.99

ISBN: 9789082701159, 165 blz., February 2019
Formaat: 18.1 (h) x 12.1 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 202 gram.

Uitgever: 't Kennishuys

redactie: Team 't Kennishuys

vertaald door: Sulayman (Wim) Van Ael

beschrijving

Begin van de leiding is een praktisch handboek voor het zuiveren van de ziel. Imam Abu Hamid Al Ghazali, drager van de titel “Bewijs van de islam”, schreef boeken over theologie, filosofie, jurisprudentie en neemt in dit boek de rol van opvoeder.

Niets is zo belangrijk en zo moeilijk als zielszuivering. In dit boek geeft Al Ghazali op een bondige en praktische wijze de lezer handvaten om de ziel te zuiveren. Dit boek combineert het innerlijke met het uitwendige aspect van de religie. Het is opgebouwd uit een deel over daden van gehoorzaamheid en een deel over het vermijden van zondes. Ook behandelt dit boek de etiquette van het dagelijkse leven en geeft het aanwijzingen hoe de moslim zijn leven dient in te richten, elk uur van de dag.

“En juist in dit werk verwijs ik naar het begin van de leiding, zodat je jouw ziel kunt testen en jouw hart kunt toetsen.” – Al Ghazali

Bidaya al hidaya, de Arabische titel van dit boek, wordt ook wel de kleine ihya’ genoemd, de gebruikelijke afkorting voor Al Ghazali’s meesterwerk “Ihya’ ‘ulum addin” (Herleving van de godsdienstwetenschappen).

Vertaling en redactie
De vertaler Sulayman (Wim) Van Ael is in 1996 bekeerd tot de islam. De heer Van Ael is imam en universitair docent, heeft grondige kennis van de islam en van de Arabische en de Nederlandse taal. De inhoudelijke redactie lag in handen van de heren M. Aarab, prof. dr. M. Ghaly en drs. H. Barzizaoua.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.