Intuïtief Eten

Revolutionaire anti-dieet methode

Evelyn Tribole; Elyse Resch

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Intuïtief Eten

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082700299, geïllustreerd, 368 blz., April 2021
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 778 gram.

Uitgever: I'm a Foodie

vertaald door: Suzanne Stougie

illustrator: Maarten Kuijt

redactie: Marijke Berkenpas; Bart Mol

vertaald door: Vita Taal

beschrijving

Intuïtief Eten is een revolutionaire anti-dieet methode. De auteurs, twee Amerikaanse diëtisten met veel ervaring op het gebied van voeding en verstoord eetgedrag, stimuleren lezers om positiever te zijn over hun lichaam en weer in contact te komen met hun innerlijke signalen over eten zoals honger, verzadiging en voldoening.
Dit boek biedt hulp om een einde te maken aan calorieën tellen en diëten volgen. Vandaag de dag is deze aanpak relevanter en urgenter dan ooit. Evelyn Tribole en Elyse Resch leren hun lezers hoe:

(1) ze de tien principes van Intuïtief Eten kunnen inzetten om hun relatie met eten te herstellen.

(2) ze de dieetbril af kunnen zetten en de dieetmentaliteit voor altijd de rug kunnen toekeren.

(3) ze zich voldaan en tevreden kunnen voelen over de eetkeuzes die ze maken.

(4) ze lief kunnen zijn voor zichzelf, hun gevoelens en hun lichaam.

(5) ze hun lichaam kunnen respecteren en vriendschap kunnen sluiten met eten – ongeacht hun leeftijd en gewicht.

(6) ze lichaamspositieve berichten kunnen volgen voor inspiratie.

.....en nog veel meer makkelijke tips en suggesties om Intuïtief Eten in het dagelijks leven te integreren en van de vrijheid te kunnen genieten die daarmee gepaard gaat.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)EVELYN TRIBOLE, is diëtist (MSc.), auteur van negen boeken en
heeft een eigen praktijk in Newport Beach, Californië. Het is haar
passie om gezondheidsprofessionals van over de hele wereld te
leren hoe ze hun cliënten kunnen helpen een gezonde relatie met
eten, lichaam en geest op te bouwen door middel van het proces
van Intuïtief Eten. Ze is tevens een gecertificeerde supervisor voor
diëtisten die zich specialiseren in eetstoornissen. Evelyn is een
gepassioneerde internationale spreker en workshopleider en wordt
beschreven als ‘slim en grappig’. Eerder was ze de voedingsdeskundige
voor Good Morning America, nationaal woordvoerder van
de Academy of Nutrition and Dietetics en schreef ze elf jaar lang een maandelijkse
column voor het tijdschrift Shape. Evelyn wordt vanwege haar expertise vaak door
de media benaderd en ze heeft honderden interviews gegeven, waaronder voor CNN,
NBC’s Today Show, MSNBC, Fox News, USA Today, The Wall Street Journal, The Atlantic,
Ten Percent Happier en People. Evelyn kwalificeerde zich in 1984 voor de Olympische
voorrondes van de eerste vrouwenmarathon ooit. Hoewel ze niet langer wedstrijden
loopt, is ze een uitstekend tafeltennisspeelster en een fervent wandelaar. Haar favoriete
eten is chocolade, mits ze er langzaam van mag genieten.

ELYSE RESCH is een diëtist (MSc.) met 38 jaar ervaring en heeft
een eigen praktijk in Beverly Hills, Californië. Ze is gespecialiseerd
in eetstoornissen, Intuïtief Eten en Health at Every Size.
Ze is de auteur van The Intuitive Eating Workbook for Teens, de
co-auteur van Intuitive Eating en The Intuitive Eating Workbook,
auteur van een hoofdstuk in The Handbook of Positive Body Image
and Embodiment en heeft wetenschappelijke artikelen, artikelen
in tijdschriften en blogposts geschreven. Ze treedt regelmatig op
als spreker in podcasts en geeft uitgebreide media-interviews.
Haar werk kreeg aandacht op en in NPR, CNN, KABC, NBC, KTTV,
de Los Angeles Times, AP Press, KFI Radio, USA Today en de Huffington Post. Resch
staat landelijk bekend om haar werk: het helpen van patiënten om zich los te maken
van de dieetcultuur door middel van het proces van Intuïtief Eten. Haar filosofie omvat
het ontwikkelen van lichaamspositiviteit, de overtuiging dat alle lichamen waardigheid
verdienen en het opnieuw in contact komen met de innerlijke signalen over eten. Ze
begeleidt en traint zorgprofessionals, is een gecertificeerde supervisor voor diëtisten
die zich specialiseren in eetstoornissen, een fellow van de International Association of
Eating Disorder Professionals en een fellow van de Academy of Nutrition and Dietetics.
inhoudsopgaveDankwoord 6
Voorwoord 8
Inleiding 14
De wetenschap achter Intuïtief Eten 20
Het dieetdieptepunt 39
Wat voor soort eter ben jij? 53
Basisprincipes van Intuïtief Eten 68
De Intuïtieve Eter helpen ontwaken: fasen 80
Basisprincipe 1: zet de dieetbril af 89
Basisprincipe 2: respecteer je honger 111
Basisprincipe 3: sluit vriendschap met eten 134
Basisprincipe 4: stuur de Eetpolitie weg 154
Basisprincipe 5: ontdek voldoening 182
Basisprincipe 6: voel je verzadiging 199
Basisprincipe 7: wees lief voor je emoties 212
Basisprincipe 8: respecteer je lichaam 231
Basisprincipe 9: beweging - voel het verschil 252
Basisprincipe 10: eer je gezondheid 266
Een Intuïtieve Eter opvoeden: wat werkt met kinderen 291
Eetstoornissen: de weg naar herstel 319
Nawoord 344
Bijlage A: Veelgestelde vragen over Intuïtief Eten 346
Bijlage B: Stap-voor-staprichtlijnen 351
Hulpmiddelen 365
toelichtingBen jij weleens op dieet geweest?

Heb jij jouw lichaam weleens vergeleken met dat van iemand anders?
Heb jij weleens tijd besteed aan calorieën tellen, of piekeren over je gewicht terwijl je eigenlijk iets nuttigs had kunnen doen?
Heb jij je weleens schuldig gevoeld over het eten van een pizza of een portie friet?

Je bent niet de enige……Tijd voor een tegengeluid op de miljarden-dieet-industrie die ervoor zorgt dat we niet goed meer naar ons eigen lichaam luisteren gevoelens van mislukking, verdriet, en stress veroorzaakt.

Toen Intuitive Eating voor het eerst (al in 1994!) werd gepubliceerd was het revolutionair in de anti-dieet aanpak. Vandaag de dag is deze aanpak relevanter dan ooit. De grondleggers van Intuïtief eten – twee Amerikaanse diëtisten met ontzettend veel ervaring op het gebied van voeding en verstoord eetgedrag – leren je om jouw dieetbril af te zetten, positiever te zijn over je lichaam en opnieuw te leren luisteren naar de signalen die jouw lichaam je geeft. Daarnaast helpen ze je met het uitfaseren van dieettools zoals voedingsschema’s en calorietrackers.

Wij hebben dit in 2020 helemaal geüpdatete boek met liefde vertaald zodat Intuïtief eten nu ook toegankelijk is voor iedereen in Nederland en België.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.