In het diepste geheim

spionage-operaties van Nederlandse onderzeeboten van 1968 tot 1991

Jaime Karremann

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
In het diepste geheim

paperback/ gebrocheerd: € 18.45

ISBN: 9789082699517, geïllustreerd, September 2017
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 441 gram.

Uitgever: Marineschepen.nl

trefwoorden: sovjet-unie duikboten koninklijke marine koude oorlog militaire geschiedenis onderzeeboten onderzeeërs rusland spionage

beschrijving

"U dient zich te realiseren dat we varen alsof het oorlog is", zei de commandant van een Nederlandse onderzeeboot in 1983 tegen zijn bemanning. De zes Nederlandse onderzeeboten verzamelden tijdens de Koude Oorlog in het geheim inlichtingen over de marine van de Sovjet-Unie. Slechts een handjevol mensen buiten de Koninklijke Marine was van deze operaties, die niet onder de NAVO vielen, op de hoogte.

In het diepste geheim beschrijft voor het eerst deze zeer geheime operaties uitgebreid en gedetailleerd. Aan de hand van interviews en archiefonderzoek onthult Jaime Karremann hoe de Nederlandse onderzeeboten van de ijskoude Noordelijke IJszee tot het ondiepe zeegebied bij Egypte onopgemerkt Sovjetschepen achtervolgden, fotografeerden, afluisterden en soms tot op een meter naderden.

In het diepste geheim gaat over mensen, boten en vooral over heel veel nooit eerder openbaar gemaakte onderzeese avonturen. Het boek leest als een thriller, de beschreven spanning, angst, mislukkingen en successen, zijn echt.

Jaime Karremann (1978) is journalist en schrijft voor Marineschepen.nl. In het diepste geheim is zijn eerste boek en werd erg goed ontvangen in binnen- en buitenland. Onder andere het NOS Achtuurjournaal en het AD besteedden aandacht aan de publicatie. Van het boek zijn ruim 10.000 exemplaren verkocht. In 2018 verschenen vertaling In deepest secrecy en ‘fictie-vervolg’ Orka.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.