In het diepste geheim

spionage-operaties van Nederlandse onderzeeboten van 1968 tot 1991

Jaime Karremann

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
In het diepste geheim

paperback/ gebrocheerd: € 18.45

ISBN: 9789082699500, geïllustreerd, June 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Marineschepen.nl

trefwoorden: koude oorlog marine spionage

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

"U dient zich te realiseren dat we varen alsof het oorlog is", zei de commandant van een Nederlandse onderzeeboot in 1983 tegen zijn bemanning. De zes Nederlandse onderzeeboten verzamelden tijdens de Koude Oorlog in het geheim inlichtingen over de marine van de Sovjet-Unie. Slechts een handjevol mensen buiten de Koninklijke Marine was van deze operaties, die niet onder de NAVO vielen, op de hoogte.

In het diepste geheim beschrijft voor het eerst deze zeer geheime operaties uitgebreid en gedetailleerd. Aan de hand van interviews en archiefonderzoek onthult Jaime Karremann hoe de Nederlandse onderzeeboten van de ijskoude Noordelijke IJszee tot het ondiepe zeegebied bij Egypte onopgemerkt Sovjetschepen achtervolgden, fotografeerden, afluisterden en soms tot op een meter naderden.

In het diepste geheim gaat over mensen, boten en vooral over heel veel nooit eerder openbaar gemaakte onderzeese avonturen. Het boek leest als een thriller, de beschreven spanning, angst, mislukkingen en successen, zijn echt.

Jaime Karremann (1978) is onafhankelijk marinejournalist en schrijft voornamelijk voor zijn website Marineschepen.nl. Karremann werkte in het verleden als militair en later, na een studie communicatie, als burger bij de Koninklijke Marine.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

In het diepste geheim

paperback/ gebrocheerd: € 18.45
"U dient zich te realiseren dat we varen alsof het oorlog is", zei de commandant van een Nederlandse onderzeeboot in 1983 tegen zijn bemanning. ...

Meer boekennieuws op Facebook.