Niet lullen maar poetsen!

Marc Korse het beste uit jezelf

Marc Korse

 
 
gebonden: € 14.95
ISBN: 9789082698404, geïllustreerd, 110 blz., June 2017
Formaat: 21.9 (h) x 15.4 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 345 gram.

Uitgever: Of Korse

trefwoorden: het beste uit jezelf;persoonlijke ontwikkeling

beschrijving

We zijn allen gezegend met de mogelijkheid om onszelf te ontwikkelen in een richting die we kiezen. Door een helder beeld te creëren van de resultaten die we willen bereiken, wordt er een punt in de verte gecreëerd dat ons sturing geeft. Externe factoren en omstandigheden hebben invloed maar zijn niet langer bepalend. Door onszelf aan te passen aan de omstandigheden laten we ons niet leiden maar nemen we juist de leiding. Het is een kwestie van 'Niet lullen maar poetsen!'

" 'Of Korse' wil ik Marc ten zeerste aanbevelen. Hij is wat mij betreft een van de nieuwe generatie Verbale Meesters die het helemaal gaat maken. Met zijn eerste boek levert hij direct zijn visitekaartje af; sterke materie, vlot geschreven en inspirerend voor elke doelgroep. Koop dit boek, stroop je mouwen op en breng je leven op koers!"
Remco Claassen | Trainer, spreker en bestseller auteur

"Marc was mijn collega voordat hij zijn passie in Of Korse vond. Ik herinner me nog goed het eerste coachingsgesprek dat ik met hem had. Het zou tevens het laatste gesprek in die hoedanigheid zijn. Tegenover mij zat een enthousiaste en positieve vent die vol passie en doelgericht zijn kwaliteiten op het gebied van leiderschap verder wilde ontwikkelen en in de vorm van trainingen wilde delen met anderen. Het was mij snel duidelijk dat de ambities van Marc buiten het speelveld van de missie van onze organisatie vielen. Ik voorspelde dat hij binnen drie maanden na ons gesprek zou opzeggen om zijn droom elders te verwezenlijken. Mijn voorspelling kwam uit, Marc vertrok en startte met veel enthousiasme Of Korse. Hij ontwikkelde zich verder als trainer, spreker, adviseur èn ondernemer. Het is prachtig om te zien dat hij zijn 'reisverhaal' heeft vastgelegd in zijn boek 'Niet lullen maar poetsen'. Een titel die hem op het lijf geschreven is. Laat het een bron van inspiratie voor anderen zijn."
Michel van den Brande SMP SCP | Marketing Manager

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Marc Korse heeft in 2010 zijn eigen training- & adviesbureau opgericht op het gebied van persoonlijk leiderschap. Hij geeft hiermee lezingen en trainingen aan het bedrijfsleven door Nederland. Hoe is Marc zo ver gekomen?

Het zaadje voor het trainersvak wordt gepland terwijl Marc nog aan het studeren is. Hij volgt de opleiding Technische Bedrijfskunde en in één van de vakken wordt het gedrag van de mens bestudeerd. Marc besluit zich hier verder in te verdiepen. ‘Waarom doen we wat we doen?’ en ‘Wat maakt het verschil tussen een succesvol persoon en een minder succesvol persoon?’ Dit zijn vragen waar hij een antwoord op zoekt in de boeken die hij leest.

Hij komt tot de ontdekking dat succes niet iets is dat wordt bepaald door je omgeving, je achtergrond, je ouders, geluk of de stand van de sterren. Uiteindelijk spelen al deze factoren een rol in het bereiken van succes maar in geen enkel geval zijn zij doorslaggevend. Ieder mens heeft de mogelijkheid invloed uit te oefenen op de resultaten die hij of zij bereikt. We kunnen onszelf ontwikkelen en daarin ligt de basis voor het vormen van ons eigen lot. Het gaat alleen niet vanzelf en de een moet er harder voor werken dan de ander, maar iedereen heeft de mogelijkheid om zijn of haar lot te vormen. Dit inzicht opent de ogen van Marc en doet hem besluiten proactiever te leven: hij gaat zich meer op de voorgrond begeven en neemt initiatief. Hij ervaart dat de omstandigheden niet bepalend zijn voor je resultaten maar vooral hoe je reageert op die resultaten. Wat hem bovendien opvalt, is dat veel mensen zich niet bewust lijken te zijn van de mogelijkheden die zij hebben, van de invloed die zij uit kunnen oefenen en van de geweldige prestaties waar zij toe in staat zijn. Marc omschrijft dit alsof mensen slaapwandelend door het leven gaan: zich niet of nauwelijks bewust van de mogelijkheid die zij in zich hebben om op elk gewenst moment een positieve verandering in hun leven op gang te brengen.

Marc ziet hierin een grote kans om van zijn passie zijn werk te maken en start in 2010 zijn eigen training- & adviesbureau ‘Of Korse’

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: