Het mayonaise boek

geschiedenis techniek recepten

Robin Heetkamp; Ties Robben; Ria Geraets-Heijen

 
 
gebonden: € 15.45
ISBN: 9789082686708, geïllustreerd, 89 blz., October 2017
Formaat: 21.7 (h) x 21.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 422 gram.

Uitgever: Jean Bâton Mayonaise / Glasbest

redactie: Marjo Peppelaar

illustrator: Jacoby Peeters

beschrijving

Mayonaise: een bijzondere saus. Vol, romig, filmend. Bijna iedereen is er dol op. Natuurlijk bij de frites (of friet!), gebakken aardappelen en snacks. Maar met mayonaise kan zo veel meer!



Veel (hobby-)koks vinden mayonaise maken moeilijk. Het is ook een complex product. Olie en azijn kan je eigenlijk niet met elkaar mengen. Maar met behulp van een beetje eigeel lukt dat ineens wel en ontstaat die overheerlijke, volle en romige saus. Hoe werkt dat eigenlijk?



Het Mayonaise Boek is het allereerste Nederlandse boek over mayonaise. Het beantwoordt alle vragen en ontkracht de mythes over deze bijzondere saus. Geschiedenis, ingrediënten, bereidingswijzen en techniek: het komt allemaal aan de orde. En natuurlijk sluit Het Mayonaise Boek af met een serie mooie recepten. Voor het maken van allerlei soorten mayonaise én voor lekkere gerechten met mayonaise.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: