Zo werkt de ouderenzorg

Kees Kraaijeveld; Kees Wessels

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zo werkt de ouderenzorg

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082686524, geïllustreerd, 176 blz., June 2018
Formaat: 28.2 (h) x 21.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 553 gram.

Uitgever: De Argumentenfabriek

beschrijving

De ouderenzorg in kaart gebracht

Vroeg of laat hebben we allemaal met ouderenzorg te maken. We worden zelf ouder, of hebben familieleden die op leeftijd komen. In de media en in de politiek is er dan ook veel aandacht voor ouderenzorg. Over een tekort aan personeel, de gevolgen van langer thuiswonende ouderen, kwaliteitseisen aan verpleeghuizen, overbelaste mantelzorgers en over geld.

Maar wat is ouderenzorg eigenlijk? Hoeveel ouderen zijn er? Welke zorg en ondersteuning hebben ze nodig? Wie houdt toezicht op de verpleeghuizen en hoe gebeurt dat dan? Welke wetten zijn bepalend voor het zorgaanbod en wie voert die wetten uit? Komt er voldoende personeel van de opleidingen? Hoeveel geld gaat er naar de ouderenzorg en hoe lopen de geldstromen? Dit boek geeft antwoord op al deze vragen. Met fraaie visualisaties maken we de ouderenzorg inzichtelijk en met heldere teksten leggen we de complexe omgeving uit waarin 371 duizend betrokken mensen hun werk doen.

Zó werkt de ouderenzorg is een boek voor iedereen die met de ouderenzorg te maken heeft: van zorgverleners, gemeenteambtenaren en bestuurders, tot belangenbehartigers, beleidsmakers, mantelzorgers en ouderen die willen weten hoe dit belangrijke zorgveld in elkaar steekt.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.