Het volle leven

Alle korte verhalen

Marten Toonder

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het volle leven

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082685534, 168 blz., November 2017
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 207 gram.

Uitgever: Klaas Driebergen

serienaam/reeks: Het complete proza

redactie: Dick de Boer; Klaas Driebergen

illustrator: Marten Toonder

beschrijving

Marten Toonder was een veelzijdige verhalenverteller. Vertellen deed hij door middel van zijn magistrale stripoeuvre over heer Bommel en Tom Poes, maar bijvoorbeeld ook via talloze andere strips, cartoons en tekenfilms. En in de jaren veertig en vijftig schreef hij meerdere korte verhalen.

Deze verhalen tonen de verbeeldingswereld van Toonder in de volle breedte: van avonturenverhalen die zich afspelen in exotische oorden als Latijns-Amerika, via dierenfabels à la Fontaine, tot magisch realistische vertellingen en kolderiek nonsensproza.

Met deze uitgave verschijnen al deze korte verhalen voor het eerst bij elkaar in één boek. Inclusief een niet eerder verschenen verhaal: ‘De laatste dans’. Een deel van de verhalen is tevens door Toonder zelf geïllustreerd.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De samenstellers zijn Toonderkenners Dick de Boer en Klaas Driebergen. Dick maakte samen met Loek Donders het boek De tekentafel wiebelde een beetje: De beginjaren van Marten Toonder 1933-1943. Klaas schreef eerder Bommel en Bijbel en het ‘Schrijversprentenboek’ Marten Toonder: Een dubbel denkraam. Samen bundelden zij ook de gedichten van Toonder in Nu is de moen gevangen: Alle poëmen van Marten Toonder.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.