Alleen maar papier

Essays over Ierland en levensbeschouwing; autobiografische stukken

Marten Toonder

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Alleen maar papier

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082685527, geïllustreerd, 264 blz., March 2018
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 312 gram.

Uitgever: Klaas Driebergen

serienaam/reeks: Het complete proza

redactie: Klaas Driebergen

beschrijving

Marten Toonder (1912-2005) was een uiterst creatief mens. Hij was niet alleen tekenaar en schrijver van het prachtige oeuvre over heer Bommel en Tom Poes en maker van talloze andere strips, illustrator, tekenfilmer en dichter, maar hij schreef ook een grote hoeveelheid verspreid verschenen essays en artikelen.

In dit boek zijn Toonders essays opgenomen over Ierland, waar hij decennialang woonde omdat hij zich sterk aangetrokken voelde tot de Ierse natuur en mystiek, en over levensbeschouwelijke onderwerpen. Daarnaast bevat het autobiografische stukken, waarin Toonder met veel humor en zelfrelativering kleine en grote episodes uit zijn eigen leven beschrijft.

Een aantal teksten in dit boek is nooit eerder gepubliceerd, zoals enkele passages die Toonder schreef voor zijn autobiografie. Een boek waarin je de man achter de Bommelverhalen beter leert kennen.

HET COMPLETE PROZA VAN MARTEN TOONDER - DEEL 3
In deze vierdelige reeks worden alle essays, autobiografische stukken en korte verhalen van Marten Toonder voor het eerst compleet in boekvorm uitgebracht.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Samensteller is Toonderkenner Klaas Driebergen, bekend van eerdere boeken als Bommel en Bijbel en het ‘Schrijversprentenboek’ Marten Toonder: Een dubbel denkraam. Samen met Dick de Boer bundelde hij ook Toonders gedichten in Nu is de moen gevangen: Alle poëmen van Marten Toonder.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.