Het woord als gevoel

Essays over tekenfilm, taal, literatuur, kunst en maatschappij

Marten Toonder

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het woord als gevoel

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082685510, geïllustreerd, 256 blz., September 2017
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 310 gram.

Uitgever: Klaas Driebergen

serienaam/reeks: Het complete proza

redactie: Klaas Driebergen

beschrijving

Marten Toonder (1912-2005) was een uiterst creatief mens. Hij was niet alleen tekenaar en schrijver van het prachtige oeuvre over heer Bommel en Tom Poes, maker van talloze andere strips, illustrator, tekenfilmer en dichter, maar hij schreef ook een grote hoeveelheid verspreid verschenen essays en artikelen.

In dit boek zijn essays, voorwoorden en lezingen over diverse onderwerpen opgenomen die in bredere zin betrekking hebben op het werk van Toonder. Over tekenfilm: een onderwerp waar hij als een van de pioniers van de Nederlandse animatiefilm deskundig in was. Over zijn collega-striptekenaars. Over taal, literatuur en kunst. Over zijn oorlogswerk. En over maatschappij en techniek: thema’s die hij ook in zijn verhalen kritisch maar met veel humor behandelde.

In deze artikelen komt dan ook regelmatig Bommel om de hoek kijken. Enkele stukken zijn nooit eerder gepubliceerd. Een leuk boek voor de Bommel- en stripliefhebber.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Samensteller is Toonderkenner Klaas Driebergen (1979), bekend van eerdere boeken als Bommel en Bijbel en het ‘Schrijversprentenboek’ Marten Toonder: Een dubbel denkraam. Samen met Dick de Boer bundelde hij ook de gedichten van Toonder in Nu is de moen gevangen: Alle poëmen van Marten Toonder.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.