Heer Bommel en ik

Essays over Bommel en Tom Poes en over strips

Marten Toonder

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Heer Bommel en ik

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082685503, geïllustreerd, 248 blz., May 2017
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 297 gram.

Uitgever: Klaas Driebergen

serienaam/reeks: Het complete proza

redactie: Klaas Driebergen

beschrijving

Marten Toonder (1912-2005) was een uiterst creatief mens. Hij was niet alleen tekenaar en schrijver van het prachtige oeuvre over heer Bommel en Tom Poes, maker van talloze andere strips, illustrator, tekenfilmer en dichter, maar hij schreef ook een grote hoeveelheid verspreid verschenen essays en artikelen. In deze stukken is de humor en zelfrelativering van de schrijver van de Bommelverhalen nooit ver weg.

In dit boek zijn al Toonders essays en lezingen over de Bommelverhalen samengebracht, alsmede artikelen die hij schreef over strips in het algemeen: een onderwerp waarin hij als ‘vader van het Nederlandse beeldverhaal’ jarenlang de deskundige bij uitstek was. Enkele stukken zijn nooit eerder gepubliceerd. Een schat aan informatie voor de Bommel- en strip-liefhebber.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Samensteller is Toonderkenner Klaas Driebergen (1979), bekend van eerdere boeken als Bommel en Bijbel en het ‘Schrijversprentenboek’ Marten Toonder: Een dubbel denkraam. Samen met Dick de Boer bundelde hij ook de gedichten van Toonder in Nu is de moen gevangen: Alle poëmen van Marten Toonder.toelichtingIn dit boek zijn al Toonders essays en lezingen over de Bommelverhalen samengebracht, alsmede artikelen die hij schreef over strips in het algemeen: een onderwerp waarin hij als ‘vader van het Nederlandse beeldverhaal’ jarenlang de deskundige bij uitstek was. Enkele stukken zijn nooit eerder gepubliceerd. Een schat aan informatie voor de Bommel- en strip-liefhebber.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.