Tekencontact

Verbeter het contact met jouw kind door te tekenen

Ilona Stremmelaar

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Tekencontact

paperback/ gebrocheerd: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082676327, geïllustreerd, 122 blz., November 2020
Formaat: 24.9 (h) x 17.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 376 gram.

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

beschrijving

Ilona Stremmelaar, is tekentherapeut en beeldend coach. In haar praktijk Tekencompas begeleidt zij onder andere volwassenen en kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben. Zij doet dit door middel van tekenen en andere creatieve vormen. Zij ziet veel kinderen met autisme in haar praktijk.

"Ik wil de tekenoefeningen die ik in de praktijk inzet met ouders en kinderen delen. Tekenen is juist voor kinderen met autisme een uitkomst. Door contact te leggen via de tekening is veel praten niet nodig."Met dit boek kunnen ouders samen met hun kinderen thuis gaan tekenen. De tekenoefeningen verbeteren het onderlinge contact. Dat wat je oefent op papier lukt in de praktijk al veel beter en vormt de basis voor goed contact in het dagelijks leven. Samen tekenen is bovendien erg leuk om te doen en stimuleert de creativiteit. Het verbetert het zelfvertrouwen, zorgt voor rust en structuur en je kunt er je gevoelens en emoties in kwijt.Dit boek is in eerste instantie geschreven voor kinderen met autisme en hun ouders. De tekenoefeningen kunnen echter zeer breed ingezet worden. Denk aan: kinderen met of zonder een beperking, hulpverleners, verzorgers, mantelzorger, ouderen en mensen met dementie, activiteitenbegeleiders, intern begeleiders, leerkrachten en maatschappelijk werkers.

Tekenoefeningen zijn niet leeftijdsgebonden. Je hebt geen tekenervaring nodig. Geschikt voor iedereen die graag tekent en tekeninstructies kan begrijpen en opvolgen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.