Watersé

Herinneringen van de dorpsjongen uit Bakkie

Reinier Kromopawiro

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Watersé

paperback/ gebrocheerd: € 19.98: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082672008, 324 blz., August 2017
Formaat: 20.8 (h) x 14.5 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 452 gram.

Uitgever: BanyuMili Uitgeverij

beschrijving

Reinier Kromopawiro werd op 9 november 1949 in Suriname geboren op de voormalige koffieplantage Reynsdorp, in de volksmond beter bekend als Bakkie. Op zijn twaalfde ging hij naar Paramaribo om daar de Sint Paulus muloschool te bezoeken.
Zijn leven nam een enorme vlucht en landde in 1967 letterlijk in het koude Nederland. Hij is in zijn nieuwe vaderland goed ingeburgerd, bezocht de Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam en de Rijksuniversiteit Leiden. Hij zet zich in voor informatie en educatie van geschiedenis, taal en cultuur van de Javanen van Suriname, zowel in Nederland als in Suriname.
In Wa.ter.sé. beschrijft hij zijn herinneringen uit zijn jonge jaren in Bakkie en de periodes daarna die hij beschouwt als podia waarop hij zich uitleeft in het ritme van de tijd. Zo typeert hij de verschillende stadia van zijn gevarieerde leven. In werkelijkheid is watersé, afgeleid van het Surinaamse woord watrasei en 'waterkant' betekent, het voorland van Bakkie. De Javaanse dorpelingen noemen het wa.ter.sé.! Daar heeft hij Semar, zijn held uit het wayangtheater, achtergelaten zoals hij dat dikwijls pleegt te zeggen.
Samen met zijn vrouw Cynthia Soei Lanh en zoon Rochand Alan creëert hij zijn nestwarmte in een nieuw thuis in waterland.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.