Freeks wilde avonturen

Freek Vonk

 
 

gebonden: € 9.99

ISBN: 9789082669725, geïllustreerd, 112 blz., February 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Studio Freek

serienaam/reeks: Freeks wilde avonturen

redactie: Rosalie Stone

beschrijving

Ik reist naar de mooiste plekken ter wereld en altijd opnieuw verwonder ik me over de vele manieren waarop dieren zich staande houden in de wilde natuur. Laterrr, Freek

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingWauw wat een avonturen! Ik reis naar de mooiste plekken ter wereld en altijd opnieuw verwonder ik me over de vele manieren waarop dieren zich staande houden in de wilde natuur. Niet alleen ver weg, maar overal om ons heen.

Onze planeet is prachtig, maar ben je onderdeel van de voedselketen, dan zit iedere dag en nacht vol gevaar. Het is eten of gegeten worden, dus opletten geblazen! Miljoenen jaren van evolutie hebben ervoor gezorgd dat dieren zich op de ruigste, mooiste en vreemdste manieren hebben gewapend om te overleven. Zowel jagers als prooien moeten sterk of slim zijn.

Sommige dieren hebben geleerd zich urenlang muisstil te houden in hun eigen camouflagepak, andere schuilen diep onder de grond of hoog in een boom. Er zijn onschuldige dieren die opvallende, gevaarlijke dieren nadoen en zichzelf op die manier proberen te beschermen. Andere zijn zo groot dat ze zich niet kunnen verstoppen, maar zij hebben hun eigen wapens. Denk aan klauwen, stekels, een gewei of hoorns, zweepstaarten en scherpe tanden. Of ze kunnen heel hard rennen! Gif gebruiken is ook een manier die je overal in de natuur terugvindt, van insecten tot vogels en zoogdieren. En de allerkleinste diertjes? Die hebben misschien nog wel de gekste aanval- en afweermanieren, zoals kleurige goocheltrucs, lasso’s met lijm en chemische goedjes.
Met de verhalen in dit boek wil ik jullie meenemen op mijn reizen en laten zien hoe bijzonder de natuur in elkaar steekt.

Aanvalluhh!


Laterrr, Freek
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.