Architectuurtips voor de zorginformatiearchitect

Bob Schat

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Architectuurtips voor de zorginformatiearchitect

paperback/ gebrocheerd: € 32.45: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082663204, geïllustreerd, 157 blz., February 2017
Formaat: 20.0 (h) x 20.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 407 gram.

Uitgever: Klif6

beschrijving

De positie van de patiënt of cliënt in de zorg verandert sterk en de zorg maakt op dit moment een inhaalslag met informatievoorziening en digitalisering. De manier van samenwerken tussen zorginstellingen en zorgverleners verandert en daarmee ook de informatie-uitwisseling.

Informatiesystemen en apps moeten gebouwd kunnen worden en technisch goed werken, maar het zijn mensen die deze systemen gaan gebruiken. De zorginformatiearchitect vormt de brug tussen enerzijds de “harde” technologie en anderzijds de “zachte” wereld van de gedrag, gevoel en zorgen voor mensen en hun omgeving.

“Architectuurtips voor de zorginformatiearchitect” behandelt een groot aantal onderwerpen die van belang zijn voor iedereen die betrokken is bij de informatievoorziening in de zorg. Het is gericht op informatiearchitecten, projectleiders, informatieanalisten, IT-managers,systeemontwikkelaars en testers. Het boek is gericht op de praktijk. Het bundelt een groot aantal observaties, ervaringen en tips die van betrekking zijn op de curatieve, langdurige, formele en informele zorg.

“Architectuurtips voor de zorginformatiearchitect” bevat ruim 150 bladzijden en meer dan 30 afbeeldingen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Bob Schat is ruim dertig jaar werkzaam in de informatievoorziening en ICT, waarvan meer dan twintig jaar in de Nederlandse zorg.inhoudsopgave1. Zorginformatiearchitect
2. Het werkveld
3. Uitdagingen
4. Aanpak
5. Gereedschappen
6. Actuele aandachtspunten
7. Perspectief
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.