Ontwikkeling vanuit essentie

met het coherentiekompas

Jan-Willem A.M. Lafleur

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ontwikkeling vanuit essentie

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082643008, geïllustreerd, 199 blz., March 2017
Formaat: 24.0 (h) x 12.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 439 gram.

Uitgever: Vetsze Books & Communities

beschrijving

Dit boek is geschreven om de ontwikkelwereld van mensen van meer context te voorzien. Met als belangrijkste doelstelling om het gevoelsleven, en elkaar, beter te begrijpen. Door interne gebeurtenissen in een breder perspectief te plaatsen wordt het begrip gevoelsleven zichtbaar gemaakt voor jezelf. Zo word je tijdens het lezen geholpen om het begrip ontwikkeling persoonlijk te maken, en bespreekbaarheid ervan te bevorderen. Daardoor kun je de waarde van de werkelijkheid waarin we samenleven verrijken met je inzichten en je ontwikkeling herdefiniëren.

Het coherentiekompas brengt de verborgen invloeden op ontwikkeling in zicht. Het helpt bij communicatie over zingeving en om gestructureerd betekenis te geven aan situaties in je leven. Bovendien biedt het model een leidraad voor opleider, counselor, coach, therapeut, trainer of manager bij het voeren van helpende gesprekken. Zo behoud je als begeleidingsprofessional overzicht ten aanzien van vooruitgang, terwijl de medewerker, cliënt of leerling persoonlijke betekenis geeft aan gebeurtenissen. Het is een krachtig hulpmiddel om de complexiteit die ontstaat bij het doorleven van ontwikkeling eenvoudiger te begrijpen. En tegelijkertijd zet een inspirerende visie je aan tot het vormen van je eigen unieke levenshouding waarmee je je omgeving beïnvloedt en collectieve vooruitgang bereikt.

Je kunt het model dus zelfs in je organisatie gebruiken om diepgaande gesprekken vanzelfsprekender tot stand te brengen. Dat stimuleert samenwerking en maakt praten over een bijdrage persoonlijk en zinvol. Het coherentiekompas is een prettig werkend gereedschap voor reflectie op werksituaties, zowel als het gaat om wat je samen al hebt bereikt als wanneer je in de toekomst iets met elkaar wenst te realiseren.
Kijk ook op www.ontwikkelingvanuitessentie.nl en www.coherentiekompas.nl

Biografie Jan-Willem A.M. Lafleur
(Purmerend, 1967) Begeleider van ontwikkeling. Autodidact in verkoop, management en psychologie. Begon zijn carrière in de retail en vervolgde deze in de zakelijke dienstverlening. Tegenwoordig helpt hij mensen bij ontwikkeling vanuit zingeving en verzorgt op basis hiervan op maat gemaakte ontwikkeltrajecten en leergangen voor bedrijven met zijn onderneming Business Coherence. Zijn originele kijk op ontwikkeling en de inzichten uit de praktijk komen samen in het debuutwerk 'Ontwikkeling vanuit essentie met het coherentiekompas'. Hierin wordt de achtergrond onthuld waarmee zingeving te duiden is en maak je kennis met het leven en de begeleidingsmethodiek van Jan-Willem.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.