De sprookjes van dokter Esculaap

Voor jong en oud

Jan van Ingen Schenau

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De sprookjes van dokter Esculaap

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082614312, geïllustreerd, 191 blz., September 2018
Formaat: 20.8 (h) x 14.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 345 gram.

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

beschrijving

Er was eens, heel lang geleden, een dokter die alles wist. Van heinde en verre kwamen de mensen naar hem toe om van hem te leren. Maar ook om hem advies te vragen als ze ziek zijn. Hij fluistert dan zachtjes de zieken in wat ze moeten doen en als de zieken niet naar hem toe kunnen komen, verschijnt hij in hun dromen en legt uit wat ze moeten doen om weer beter te worden.

In dit boek worden hart, longen, darmen, het brein en nog veel meer beschreven door dokter Esculaap en zijn volgelingen en ze komen tot leven in heel bijzondere figuurtjes. We maken kennis met hen en ze hebben allemaal sprookjesachtige namen, zoals Ery, het kleine rode bolletje, Cor Pomp, Brein, Lange darm, Oculus, het oogappeltje, Pul Spons en nog veel meer. We leren de vele karakters kennen die zich allemaal inspannen om het voor ons, mensen, zo prettig mogelijk te maken. Het zijn allemaal onmisbare radertjes in ons lichaam die de kunst hebben verstaan om samen te werken en dat doen ze met veel plezier.

Ery, het kleine rode bolletje, heeft naast zijn gewone werk nog een hele speciale taak. Hij zal een rondleiding geven door het hele lichaam om ons kennis te laten maken met al die trouwe werkers die dag en nacht voor ons klaar staan. Ery is geknipt voor die rol. Hij is een vrolijk en nieuwsgierig Aagje en is zo reislustig als wat. Maar eerst maken we kennis met een aantal figuurtjes.

Jan van Ingen Schenau arts niet praktiserend

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.