De krokettenfabriek

Esther van Doorne

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De krokettenfabriek

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082579703, 304 blz., October 2016
Formaat: 21.1 (h) x 14.6 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 436 gram.

Uitgever: Antipasti

beschrijving

'Ik was de eigenaar van de beste krokettenfabriek in Nederland. Toen ik die kreeg, veranderde alles in mijn leven. Toen ik die verloor, verloor ik alles.
En daarom ben ik hier.'

In Verona - de stad van pasta, opera en Valpolicella, op ruim duizend kilometer van het land van de kroketten - schrijft de bevallige Nederlandse Claudia aan een boek over haar krokettenfabriek. Ze blikt terug op een hectische periode en probeert haar gedachten te ordenen.

Claudia is ook ver weg van haar huwelijk met Leon, een boertige Vlaming, hoerenloper, ondernemer en in alles haar tegenpool. Een poging van Leon om het Vlaams-Nederlandse huwelijk met salpicon te redden, is dan ook tot mislukken gedoemd.

'Allee Clautje, toon een beetje enthousiasme alstublieft! Dit is fun, hier valt wel wat van te maken! Het is een noodlijdende fabriek die ik voor een appel en een ei heb kunnen kopen.'

In Italië leert Claudia over liefde voor eten, drinken en mensen, en neemt ze een drastisch besluit.

De Krokettenfabriek is een smeuïge vertelling. Actief, beschouwend, humoristisch en soms hilarisch. Kortom, een smaakvolle debuutroman van Esther van Doorne (1969).

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.