Operatie met hypnose

Het verwijderen van een tumor uit de borst met hypnose als natuurlijke anesthesie, een persoonlijk verslag

Ina Oostrom; Mirjam Borsboom

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Operatie met hypnose

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789082567755, geïllustreerd, 116 blz., July 2018
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 161 gram.

Uitgever: HypnoseMentor

beschrijving

Als Mirjam wordt geconfronteerd met een fibroadenoom – een bind- en klierweefselknobbel – in haar borst, besluit zij de operatie met uitsluitend hypnose als anesthesie te ondergaan. ‘Wil jij mij begeleiden, Ina?’ Deze vraag is het startpunt van een bijzonder avontuur waarin Ina en Mirjam toewerken naar de voor Nederland baanbrekende operatie. Lees het persoonlijke verslag van Ina Oostrom, internationaal erkend docent van hypnose en hypnotherapie, en Mirjam Borsboom, ervaren hypnotherapeut.
Uit het boek Operatie met hypnose: “Als je nagaat dat Mirjam gedurende 9 minuten als enige barrière tegen de pijn de inzet van haar eigen bewustzijn heeft gebruikt, dan is de krachtige werking van hypnose niet te ontkennen.”
Dit boek is een aanrader voor patiënten die willen weten hoe de kracht van je eigen onderbewustzijn kan helpen met minder of geen angst en pijn een medische procedure te ondergaan. Zelfhypnose leren kan daartoe een perfect hulpmiddel zijn. En voor medische professionals die zich meer willen verdiepen in de kracht van hypnose en de brede toepasbaarheid in de omgang met hun patiënten.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ina Oostrom is een internationaal erkend docent
van hypnose en hypnotherapie. Zij is instructeur en algemeen directeur van OMNI Hypnosis Training Center in Nederland. Zij heeft een Master in Science en beschikt over brede internationale organisatorische ervaring.
Van jongs af aan heeft Ina bewondering gehad voor de werking van ons brein. In 2008 veranderde ze
van carrière en werd hypnotherapeut. Haar doel
was om mensen van hun fysieke, psychologische en andere problemen af te helpen. In 2015 lanceerde
ze het eerste tijdschrift voor hypnose in Nederland, getiteld HypnoseMagazine. In datzelfde jaar ontving ze de prestigieuze prijs ‘The Gerald Kein Award for Excellence in Hypnotism’. In 2017 ontving zij tijdens het HypnoseKongress in Zürich de Award voor beste schrijver 2017.
Het is Ina’s missie om de unieke kwaliteiten van hypnose te promoten en te gebruiken om mensen te helpen positieve veranderingen te bewerkstelligen in hun lichaam en geest. Haar doel is mensen te helpen hun innerlijke bronnen te activeren. Zij zegt: “De kracht van hypnose wordt telkens weer bewezen door de positieve veranderingen die ik in mijn cliënten zie gebeuren.”

Mirjam Borsboom is gediplomeerd OMNI Hypnotherapeut en OMNI Board Certified Hypnotherapist. Zowel voor volwassenen als voor kinderen.
Haar praktijk ProBaat voor de regio De Kempen (Brabant) is gevestigd in Duizel. De visie van Probaat luidt: ‘Verander jouw klacht in kracht, Hypnose kan je daarbij helpen!’
Mirjam volgde de opleiding tot hypnotherapeut bij
Ina Oostrom. Specialisaties zijn onder meer: Directe hypnose- en regressietherapeut, Hypnotic Beauty & Charisma consulent, Hypnose bij seksuele disfunctie en Hypnose bij kinderen.
Mirjam kwam jaren geleden in aanraking met hypnose en was gefascineerd door de enorme veranderingen in mentale en fysieke problemen die in korte tijd konden worden bereikt.
Haar persoonlijke ervaringen met hypnotherapie
zijn waardevol in haar werk als hypnotherapeut. Mirjam werkt vanuit haar hart en met haar gevoel. “Hypnotherapie werkt snel en prettig. Daarom is dit voor mij dé manier om anderen te helpen. Ik geloof dat iedereen het in zich heeft om positieve veranderingen te bewerkstelligen.”
Mirjam Borsboom is ook gecertificeerd Jobcoach voor bijzondere mensen.
inhoudsopgaveVoorwoord
Over het boek
Telefoontjes
Hypnose
Het knobbeltje
Intakegesprek
Voorbereiding
Het woord
Esdaile-staat
Samenwerking
Gerald Kein
Oefenen in de klas
De dag van de operatie
Plaatsen van de
Radiologie verslag
Dagopname
Voorbereidingsruimte operatie
Operatie
Operatieverslag
Uit het verslag van de chirurg
Operatiegegevens
Wat hebben we gedaan?
Na de operatie
Abreactie
Evaluatie
Genezing
Operaties met hypnose internationaal
Wetenschap
Ondersteunende technieken bij kanker
Opgedane ervaringen
Nawoord van Mirjam
De lat hoog neerleggen
Bijlage: Mind model Bronnen
Over de auteurs
toelichtingHet boek Operatie met hypnose is een persoonlijk verslag van een operatie uitgevoerd met hypnose als natuurlijke anesthesie. Voor Nederland een baanbrekende gebeurtenis, die nog maar eens de uitzonderlijke kracht van hypnose aantoont. Een van de meest opzienbarende toepassingen van hypnose is die van het wegnemen van pijn. In Europa, de Verenigde Staten en elders in de wereld zijn al ziekenhuizen waar hypnose succesvol wordt gebruikt als natuurlijke anesthesie bij operaties.
De toepassing van hypnose als pijnstilling in de medische praktijk is overigens niet nieuw. Het werd voor de komst van de ether- en chloroformnarcose al gebruikt, getuige de uitspraak van de Schotse chirurg James Esdaile (1808-1859), over zijn ervaringen met hypnose: “De afgelopen zes jaar heb ik meer dan 300 grote operaties uitgevoerd; meestal bijzonder ernstige gevallen. Ik deed dit zonder daarbij enige pijn te veroorzaken en in alle gevallen werd de ongevoeligheid voor pijn op deze wijze uitgevoerd.”
De auteurs van Operatie met hypnose zijn Ina Oostrom, internationaal erkend docent van hypnose en hypnotherapie, en Mirjam Borsboom, ervaren hypnotherapeut. Als Mirjam wordt geconfronteerd met een fibroadenoom – een bind- en klierweefselknobbel – in haar borst, vraagt ze Ina om haar te begeleiden om de operatie met uitsluitend hypnose als anesthesie te ondergaan. Dit is het startpunt van een bijzonder avontuur waarin Ina en Mirjam toewerken naar de operatie.
Dit boek neemt de lezer mee in het complexe voorbereidingstraject, waarin Ina zich onder meer verdiept in wat de beste hypnosetechnieken zijn voor Mirjam. Samen bereiden ze het onderbewustzijn van Mirjam zo veel mogelijk voor op de omstandigheden in de operatiekamer. Deze grondige voorbereiding blijkt goed te werken. Een ingelaste reis naar Nairobi levert de codewoorden op waarmee Mirjam in de verschillende hypnotische stadia komt: acacia en simba. De operatie zelf wordt zowel uit het oogpunt van Mirjam als van Ina beschreven, wat een zeer compleet beeld geeft van de bijzondere ervaring.
Citaat uit het boek Operatie met hypnose: “Als je nagaat dat Mirjam gedurende 9 minuten als enige barrière tegen de pijn de inzet van haar eigen bewustzijn heeft gebruikt, dan is de krachtige werking van hypnose niet te ontkennen.”
De auteurs tonen met dit boek op overtuigende wijze de kracht van hypnose aan. De evaluatie met de chirurg, de aanbevelingen voor volgende operaties en de talrijke verwijzingen naar wetenschappelijk onderzoek maken het compleet.

Voor wie is dit boek?
Dit boek is een aanrader voor medische professionals die zich meer willen verdiepen in de kracht van hypnose en de brede toepasbaarheid in de omgang met hun patiënten. Ook is het een aanbeveling voor patiënten die willen weten hoe de kracht van je eigen onderbewustzijn kan helpen met minder of geen angst en pijn een medische procedure te ondergaan. Zelfhypnose leren kan daartoe een perfect hulpmiddel zijn. Voor hypnotherapeuten en andere professionals is het een leerzaam boek over de vele mogelijkheden van hypnose, onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek.
Reacties
Reacties op deze uitgave zijn:
• Ik hoop dat de inhoud voor de geïnteresseerde lezer aanleiding zal zijn om zich in deze nieuwe denkwereld te verdiepen. Dat vraagt op zijn minst de nodige nieuwsgierigheid en de wil om oude overtuigingen los te laten. Hypnose is daarvoor het middel bij uitstek.
Franklin Sluijters, arts C.I. National Guild of Hypnotists

• Het boek van Ina en Mirjam laat je van dichtbij ervaren hoe zij als pioniers met een eeuwenoude methode een nieuwe stap zetten in de Nederlandse medische wereld van de 21e eeuw. Het is duidelijk en herkenbaar geschreven waardoor het gemakkelijk leest. Je wordt meegenomen in een bijzonder hypnoseavontuur wat ik iedereen gun die geopereerd moet worden.

Monique van de Ven, hypnotherapeut en gediplomeerd operatie-assistent
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.